Keçiören'de 21 gıda imalathanesine ceza kesildi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, zabıta ekipleriyle birlikte şafak vakti ilçedeki ekmek fırınları ile simit ve tatlı imalathanelerinde denetim yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletmeleri denetleyen Başkan Ak, hijyen koşullarına özen göstermeyen işletmelere müsaade edilmeyeceği uyarısında bulundu.

Ankara'nın Keçiören Belediyesi, halkın sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, zabıta ekipleriyle birlikte sabaha karşı 04.00 ile 06.30 saatleri arasında Keçiören'de bulunan 104 ekmek fırını ile simit ve tatlı imalathanelerini denetledi. Yapılan denetlemelerde 10 iş yerine idari yaptırım uygulanırken 21 iş yerine 6.500 TL peşin para cezası kesildi. 32 işletmeye eksikliklerini gidermesi için süre tanınırken, 41 işletmenin kurallara uygun üretim yaptığı görüldü.

İşletmelerde gramaj, hijyen, ruhsat ve işletmenin fiziki şartlarıyla ilgili incelemeler yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye olarak vatandaşların sağlığına büyük önem verdiklerini, gıda üretimi yapan ve hijyen koşullarına özen göstermeyen işletmelere müsamaha göstermediklerini söyledi. Kurallara uymayan fırın ve işletmelere her türlü yaptırımı uyguladıklarını belirten Başkan Ak, "Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek durumundayız. Sağlıklı üretim yapmayan fırınları tespit ederek asla üretim yapmalarına müsaade etmiyoruz. Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamak. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında gerekli hijyen koşullarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Kurallara uygun çalışan işletme sahipleri ile çalışanlara teşekkür eden Başkan Ak, Ramazan ayı boyunca denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

KEÇİÖRENLİ DAVULCULAR RAMAZAN'A HAZIR

Keçiören'de Ramazan ayı boyunca görev yapacak davulculara Keçiören Belediyesi tarafından üç günlük eğitim verildi. Keçiören'de farklı mahallelerde görev yapacak davulcular Keçiören Belediyesi tarafından verilen üç günlük ders ile Ramazan'a hazırlandı.

Müracaatları değerlendirilen davulcular, davranış bilimleri ve davul sesini ayarlama testlerinden geçti. Vatandaşları rahatsız etmeyecek şekilde davul çalacak davulcular için Keçiören Belediyesi tarafından tanıtıcı belge hazırlandı. Keçiörenli davulculara belgelerini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber