Çocuklar stadyumdaki iftar yemeğinde buluştu

Ramazan ayının başlaması ile birlikte Türkiye'nin her bir köşesinde iftar sofraları kuruldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenler Belediyesi ise Ramazan'ın ilk iftar gününde farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Esenler Kemer Stadı'nı dolduran binlerce çocuk iftarda aynı masayı paylaşmanın sevincine ortak oldu.

Türkiye'nin ilk çocuk iftarına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu katıldı. Yüzlerce çocuk ve ailesi ezanın okunmasına dakikalar kala kurulan masalarda beklemeye başladı. Oruçlarını dualar eşliğinde açan çocuklar hep birlikte dua etti. İftar saatinden sonra Karagöz Hacivat gölge oyunları, kukla gösterileri, animasyon, jonglör, illüzyonist ve TRT Çocuk Paytak Show'un sevilen ismi Kerem Eser gösteri yaptı.

Ramazan'ı en çok çocukların idrak etmesi gerektiğini anlatan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Çocuklar Ramazan'ı doyasıya yaşayın. Böyle bir hazzı yaşayamayan çocukları unutmayın. Suriye'de ve Somali'deki çocukları unutmayın. Onlara dua etmeyi ihmal etmeyin." diye konuştu.

Geleneğimizde çocukların Ramazan ayının ilk günü mutlaka oruç tuttuğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise her çocuğun iftar geleneği ile tanışmasını istediklerini aktardı.

Yapılan etkinlik sebebiyle çok mutlu olduğunu ifade eden çocuklar, acıkmaktan çok, sıcaklık nedeniyle susadıklarını dile getirdi.

İftar sonrasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu çocuklara sürpriz hediyeler verdi. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı program Fatih ve Şebnem Kısaparmak konseri ile tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber