Sıcaklar inşaat işçilerinin çalışma saatlerini değiştirdi

Türkiye'nin Basra alçak basıncının etkisine girmesiyle sıcaklar yeniden tavan yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nemle birlikte sıcaklığın 40 derecenin üzerinde hissedildiği Bursa'da güneşten kaçan vatandaşlar gölgeliklere sığındı. İnşaat işçileri ise çalışma saatlerini değiştirmek zorunda kaldı. Birçok inşaat işçisi, sabah erken başlayıp öğlene kadar çalışıyor. Öğleden sonrasını ise gölgede dinlenerek geçiriyor.

Sıcakların Ramazan ayıyla birleşmesi sonucu zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, ?Bu sene çok zorlanıyoruz, oruç da var. Son günlerde çok fazla rutubet var. Terliyoruz, suyumuz çıkıyor. Onun için gölgelerde yatıyoruz. Rüzgar hafif hafif eserse çok güzel, esmezse olmuyor.? dedi.

Sıcaklar nedeniyle çalışma saatlerini yarım güne indirdiklerini belirten inşaat işçileri ise şunları kaydetti: ?Öğlene kadar çalışıyoruz, çocuklarımızın rızkını kazanıyoruz, öğleden sonra da gelip burada vakit geçiriyoruz. Bugün çok ağır geçti. Yarım gün çalışıyoruz. Saat 12.00 oldu mu durulmuyor. Ramazan olmasa tam gün ama Ramazan da yarım gün çalışıyoruz.?

Sıcağa rağmen çalışmasını sürdüren işçiler de sıcaktan etkilenmemek için 2 saatte bir mola verdiklerini kaydetti. İşçiler, ?Ekmek parası kazanıyoruz, yapacak bir şey yok. 2 saatte bir istirahat edip serinliyoruz. Mecburen çalışıyoruz, ekmek parası.? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber