Mermerciler de site kuracak

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün şehir merkezinde faaliyet gösteren bazı meslek dallarının kendi özel sitelerini oluşturmaları çağrısına mermerci esnafından olumlu cevap geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Özçete, meslek mensuplarına yapılan ?siteleşin' çağrısının isabetli olduğunu kaydetti.

Özçete, Başkan Öztürk'ü ziyaret ederek, bu konudaki görüşlerini açıkladı. Adana'da 250 civarında mermerci esnafı olduğunu kaydeden Özçete, ?Halen faaliyetlerini sürdüren ?Küçük Sanayi Sitesi'ni de 2007 yılında Belediye Başkanı Öztürk'ün çağrısı üzerine oluşturduklarını belirtti. Şehirdeki mermerci esnafının tümünün toplu halde yer alacağı site oluşumu için arazi arayışını sürdürdüklerini kaydeden Özçete, ?Bugüne kadar esnaflarımızın tümünü bir çatı altında toplayabileceğimiz uygun bir arazi tespit edemedik. Bu anlamda Belediye Başkanımız Azim Öztürk'ün de çağrısı üzerine kendisini ziyaret etmeyi uygun bulduk.? diye konuştu.

Başkan Öztürk, esnafların siteleşmeye dönük çalışmalarında belediyenin imkânlarını seferber edeceğini belirterek, ?Dünyada genel kabul görmüş çağdaş şehircilik uygulaması standartlarına göre çevre ve insan sağlığına dönük mahsurları bulunan meslek gruplarının şehir dışında oluşan sitelerde faaliyet göstermesi gerekir. Bu anlamda Seyhan'da da özgün mesleki sitelerin oluşması en büyük arzumuzdur. Esnaf arkadaşlarımıza bu vesileyle çağrımızı bir kez daha yineliyorum. Gelin oto galerici, tamirci, hurdacı ve şimdi de mermerci esnafımızın tercih ettiği siteleşme yöntemini tercih edin. Bu şekilde hem mesleki faaliyetlerini daha rahat sürdürecek hem de çevre ve insan sağlığı yönünden yaşanan problemleri bertaraf edeceklerdir.? şeklinde konuştu.

Öztürk, Adana Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Özçete'nin talebi doğrultusunda her bir mermercinin 1 dönüm alan üzerinde faaliyet gösterebileceği toplamda 250 dönümlük bir alanın oluşturulabilmesi hususunda bürokratlara talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber