Eşi tarafından sokak ortasında öldürülen kadının annesi isyan etti

İstanbul Eyüp'te 35 yıllık eşi tarafından sokak ortasında vurulan Ayten Taşdelen'in cenazesi toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göktürk'te eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle evden uzaklaştırma kararı bulunan Yaşar T., 35 yıllık eşi Ayten Taşdelen'i sokak ortasında vurmuştu. Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Yaşar T. gözaltına alındı.

Olay yerinde hayatını kaybeden Ayten Taşdelen, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kâğıthane Çeliktepe Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayten Taşdelen'in cenazesi, Sanayi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Camide yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Nazmiye Doğan, damadına ateş püskürdü. Gözyaşlarını tutamayan anne Doğan, damadına ağır suçlamalarda bulunarak şöyle konuştu: ?Niğdelilere kimse kızını vermesin. Hırsız, devlet hırsızıydı. Söyleyeceğim, kimsenin vergi dairesinde çalışıp da 5 tane evi olmaz, yazlığı olmaz, tapulu evi olmaz, 60 milyarlık araba altında olmaz. İki tane silahı olup karıyı vurmaz. Durmadan tehdit ediyor 'kardeşini vuracağım, ananı vuracağım.' Diyorum hapishaneden çıkmasın. Çıkmasın, gebersin orada. Bir dilim ekmeğin varsa kanla irin olsun. Bir kere karşıma çıkıp da cevap vermedi, veremezdi bana. Kızıma yaptı, bana yapmadı. Benim ciğerimi yaktı. Yansın ciğerleri.?

Kızının sineği bile incitmeyen bir yapıya sahip olduğunu kaydeden anne Doğan, ?Koyulhisar diye yandı benim çocuğum, Koyulhisarlı diye. İlla barış illa barış. Barışsa da öldürecekti, barışmasa da. Kafaya koymuştu. Seviyorum diye mesaj atmış, ne sevmeyi ya. Malı seviyor, malı. Mal delisi Niğde'nin acı. Çarığıyla geldi Niğde'den sonra kızı beğenmiyordu. Çeksin orada her gün dövsünler bunu.? şeklinde konuştu.

Ayten Taşdelen'in yeğeni ise yaşanan olayın kadına şiddetin son örneği olduğunu belirterek, ?Kendilerini üstün gördükleri için yapılan bu. Ölen sadece teyzem değil.? dedi. Bir yakını ise Ayten Taşdelen'in şiddet gördüğünü ve eşine bu nedenle evden uzaklaştırma kararı çıkarttığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber