Sağlık Bakanlığı, bu kızı öldürmek mi istiyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 TEMMUZ:
ALİ TEZEL: KIZIN HAMİLE OLDUĞU MESAJ BABAYA GİTTİ

Ali Tezel, 25 Temmuz tarihli yazısında bir aile hekiminin, genç kızın hamile olduğu bilgisini babasına mesaj atarak bildirdiğini belirtmişti. 25 Temmuz yazı şu şekilde: "İsmi ben de saklı bir genç kız aradı sosyal güvencesi babası üzerinden sağlanıyormuş ve geçen hafta hamilelik testine gitmiş. 3 gün sonra babasının cebine ?Tebrikler, hamilelik testiniz pozitif çıktı, en kısa zamanda Aile Hekimine gidiniz? cep mesajı gelmiş. Ali bey böyle bir uygulama var mı diye sordu. Ben de bilmiyordum ama araştırınca durum ortaya çıktı."

1 AĞUSTOS:
SAĞLIK BAKANLIĞI KİM BU KIZ, KİM BU AİLE HEKİMİ DİYOR
ALİ TEZEL: KIZIN İSMİNİ VERİRSEM ANNA VEYA BABA KIZI ÖLDÜRÜR

Bu yazı sonrasında Sağlık Bakanlığı bu yönde bir uygulama olmadığını açıkladı. varsa bile tek bir münferit aile hekimi işgüzarlığıdır dedi. Sonrasında soruşturma başlatıldı. Müfettişler Ali Tezel'e yazı yazıp, aile hekimin veya kızın bilgilerini istedi. Ali Tezel bu kez Sağlık Bakanlığı kızı afişe edip öldürmek istiyor diye yazdı. Tezel'in yeni yazısı şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı cep mesajı giden kızı (öldürmek mi) istiyorHani bu köşeden bekar bir kızımızın babasına, ?müjde kızınız hamile?? diye mesaj gönderen Aile Hekimliğinin haberini okudunuz ya, işte Sağlık Bakanlığı denetçileri bu kızın adını, adresini, telefonlarını istiyor. Sanırım kızın yaşamasını çok gördüler. Afişe edip, kızın babası veya ailesi tarafından öldürülmesini istiyorlar. Ben ise kıza bir şey olmasını istemiyorum ve haberci olarak haber kaynağımı da açıklamam.
?Habertürk Gazetesinde, 25/06/2012 tarihli ?Gebelik Testi sonucu eş ve babaya mesajlanıyor?, 26/06/2012 tarihli ? Hamile kadına artık mesaj yok?, 27/06/2012 tarihli ?Esas hata sistemde Bakanlık düzeltecek? başlıklı köşe yazılarınızda özetle, bir genç kızın sizi arayarak; sosyal güvencesinin babası üzerinden sağlandığını, bir süre önce hamilelik testine girdiğini, 3 gün sonra babasının cep telefonuna ?Tebrikler! Hanıilelik testiniz pozitif çıktı, en kısa zamanda aile hekiminize gidiniz? içerikli bir mesaj geldiğini, bu tür uygulama olup olmadığını tarafınıza sorduğunu, bunun üzerine konuyla ilgili araştırma yaptığınızı belirtmektesiniz. Konunun açıklığa kavuşması ve varsa kişi mağduriyetinin önlenmesi için tarafımızdan yürütülen inceleme/disiplin soruşturmasında, haber konusu bilginin kaynağı, söz konusu mesajı gecen hekimin kim olduğu ve mesajın gönderildiği şahsın kimlik bilgileri, mesaj gönderen- mesaj gönderilen telefon numaraları ile varsa konuyla ilgili başka bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulduğundan, bu bilgi ve belgelerin aşağıda yazılı adresimize gönderilmesini rica ederiz. Turan DEVECİ-Murat ER Sağlık Bakanlığı Denetçileri?

BİR ADET SORU

Ali Tezel, 26 Temmuz tarihli yazısında, kıza ait mesajın babasına gittiğini belirtmişti. Kız telefonda böyle demişti. Buna göre, demekki baba konudan haberdar. O zaman, Sağlık Bakanlığı nasıl oluyorda, kızı anne veya babasına öldürtecek?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber