Tatvan Belediyesi aleyhine açılan dava sayısı rekor sayıya ulaştı

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi aleyhine açılan dava sayısı bin 250 ile rekor sayıya ulaştı. Başta imar davaları olmak üzere Tatvan Belediye'sine son 3 yılda açılan dava sayısı bin 250'e ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece imardan dolayı Tatvan Belediyesi'ne 150'nin üzerinde dava açılırken, kamulaştırmadan açılan dava sayısı 30, Tatvan Kaymakamlığı'nın açtığı dava sayısı 150, imar davaları ile birlikte bu sayı 400'e ulaşıyor. Belediye işçilerinin tasarruf davası 382, toplu iş sözleşmeleri ile ilgili dava sayısı 38, Belediye-İş Sendikası'nın açtığı dava sayısı 50, Yargıtay'da beklenen dava dosyaları sayısı 50 ve icra takibi dosya sayısı 30 olmak üzere toplam bin 250'ye ulaştı. Ayrıca Hizmet-İş Sendikası'nın da son iki yıldır belediye hesapları üzerindeki icra takibi devam ediyor.

BAŞKAN YARDIMCISI ÖZEL, DAVALARLA UĞRAŞMAKTAN HİZMET VEREMİYORUZ

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özel, açılan davalardan dolayı elleri ve kollarının bağlandığını belirterek, "Açılan davalarla uğraşmaktan hizmet veremez duruma geldik? dedi. Açılan her davanın Belediyenin elini kolunu başladığını kaydeden Başkan Yardımcısı Özel şöyle konuştu:

"Belediyemize son 3 yılda açıların haddi hesabı yok. Bunun yanında şu anda devam eden dava sayımız yaklaşık bin 250 civarındadır. Bu davalarla uğraşmaktan ilçemize yeteri kadar hizmet veremiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber