Van, kültür parkı ve festival alanına kavuştu

Van Belediyesi, bir yıldır restorasyon ve yeniden dizayn çalışmalarını sürdürdüğü kültür parkı ile festival alanını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

130 bin metrekare alan üzerine kurulu parkın 30 bin metrekaresini festival alanı oluştururken, geri kalan 100 bin metrekaresini ise yeşil alan kapsıyor. Ayrıca parkta, 23 kamelya, fitnes spor grubu, festival alanı, yürüyüş bisiklet ve koşu yolları, 4 çocuk eğlence parkı, 300 çocuğun bir anda oynayabilecekleri dev bir oyun grubu bulunuyor.

Van Belediyesi tarafından 1980 yılında yapılan ama 2011 yılına kadar atıl durumda bulanan kültür parkı, bu yıl içerisinde yenilenerek halkın hizmetine sunuldu. Van'ın en büyük parkı ve festival alanına çevrilen park ziyaretçilerin akınına uğruyor. Özellikle akşam saatlerinde vatandaşların en uğrak yerlerinden biri olan parkta, insanların her türlü aktivitelerini yapmaları için olanaklar bulunuyor. 1980 yılından beridir ilk kez restore edilen kültür parkının içerisine ayrıca sahne kurularak bir alanı festival alanına dönüştürüldü.

Kentin bundan sonraki tüm etkinliklerinin yapılacağı bir alan olarak tasarlanan parkın festival sahnesinin içerisinde, reji, duş, makyaj, dinlenme ve protokol odası bulunuyor. Festival alanında insanların rahat edebilmesi için zemin tamamen asfalt ve yeşil alan olarak tasarlanırken, alanın içerisinde kurulan sahnenin genişliği 220 metre. Gece parka gelen vatandaşlar, parkın aydınlatmalarını izlemek için Van Kalesi'ne çıkarak, gecenin tadını çıkarıyor.

Kültür parkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Park Bahçeler Müdürü Şeref Demir, "130 bin metrekare alan üzerine kurulu parkımızın 30 bin metrekare alanını festival alanı, geri kalan 100 bin metrekare alanını ise yeşil alan olarak düzenledik. Bu parkımızda 23 kamelya, fitnes spor grubu, festival alanı, yürüyüş bisiklet ve koşu yolları, 4 çocuk eğlence parkı, 300 çocuğun bir anda oynayabilecekleri dev bir oyun grubu kurduk. Parkın tüm alanlarına ışıklar yerleştirerek, ayrı bir güzellik verdik. Yine parkımıza dinlenme ve piknik amaçlı gelenler için 150 araç park yeri, 2 süs havuzu ve ibadete açık bir erkek ile bir kadın mescidi yaptık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber