Zirve Üniversitesi'nde enstitü programlarının sayısı artıyor

Zirve Üniversitesi yüksek lisans programlarına bu yıl özel hukuk ve inşaat mühendisliği programlarını da dahil etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son başvurunun 7 Eylül olarak belirlendiği programların dersleri İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da verilecek.

Bölgenin ilk kamu hukuku yüksek lisans programını açan Zirve Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunuyor. Elektronik-bilgisayar mühendisliği ve işletme doktora programlarının olduğu enstitüde, kamu hukuku, sınıf öğretmenliği, uluslararası ilişkiler, işletme ve sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans programlarında ders veriliyor. Bu dönem inşaat mühendisliği ve özel hukuk programlarını açan üniversitede uzaktan eğitim programları da yer alıyor. Sağlık kurumları işletmeciliği, yönetim bilişim sistemleri ve mühendislik yönetimi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları bulunuyor.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, ulusal ve uluslararası eğitim ve tecrübeye sahip akademik kadrosu, alanıyla ilgili güncel konularda iç içe eğitimin verilmesinin yanı sıra farklı burs imkanları sunduklarını söyledi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Sebetçi de başvuruların değerlendirilmesi hususunda şu bilgiyi verdi: ?ALES sınav notunun yüzde 50'si, lisans notunun yüzde 25'i, yabancı dil notunun yüzde 10'u ve yapılacak mülakat notunun yüzde 15'i alınarak elde edilen en yüksek puan sıralamasına göre öğrenciler belirlenecek."

SON BAŞVURU 7 EYLÜL

Yeterli sayının olması halinde İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da İşletme, Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği dersleri verilecek. Ayrıca açılan tüm bölümler için Gaziantep'te dersler olacak. Yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilmek için ALES sınavından en az 55 alma şartı aranıyor.

Adayların başvuruları en geç 7 Eylül'e kadar başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarına teslim etmeleri veya e-posta ile göndermeleri gerekiyor. Eksik ve postada yaşanılan gecikmeden kaynaklı başvurular dikkate alınmazken mülakat 10 Eylül'de saat 10.00'da Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber