Yaz Kur'an Kursu öğrencileri, profesyonel sporcu olarak yetiştiriliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşler Başkanlığı'nca açılan yaz Kur'an Kursu'na devam eden yedi ile on sekiz yaş arasındaki gençler çeşitli spor dallarıyla profesyonel anlamda tanıştırılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz Kur'an Kursları'nda eğitim gören çocuklar bu yıl ilk defa karate, yüzme, bisiklet ve atletizm spor dallarıyla tanıştırıldı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün profesyonel ekipleri tarafından spor dallarında eğitilen çocuklarda ilgi gösteriyor. Çocuklar spordan memnun görünürken Gençlik ve Spor Müdürlüğü de onları sporcu olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Projenin yaz ayları boyunca devam edeceğini ifade eden Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, sporu bir hayat felsefesi gibi yansıtmak ve herkesin kendi kabiliyetleri doğrultusunda herhangi bir spor dalına kaydını yapıp fiziksel gelişmeleri sağladıklarını söyledi. Sosyal aktivite olarak sporcu lisanını çıkartıp öncelikle Alanya'da spor yapmaları ve daha sonra ilçeyi temsilen ülke çapında spor yapmalarını sağlayacaklarını ifade eden Tamrak, milli takımlara aday sporcu olarak burada çalışmalara başladığını söyledi. Tamrak, "Şuanda ilçe müdürlüğümüz bünyesinde bulunan karate spor dalında hafta üç gün olmak üzere toplam altı saat kurs çalışmaları başlattık. Burada hem kuran kursundaki çalışmaların yanı sıra hem de sosyal aktivitelerine katılmak, sosyal devlet vurgusu çerçevesinde sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla yapılan protokol çerçevesindeki bu çalışmaları ilçemizde müftülüğün gayret ve çabalarıyla birlikte ortaklaşa bir projeyle bu işi yaptık." dedi.

Boş vakitlerini sporla değerlendiren çocuklar hayatta mutlu olmanın yollarını Kur'an-ı Kerim Kursları'ndan sonra sporda bulduklarını söyledi. Sporla birlikte Kur'an Kursu'nu daha çok sevdiklerini dile getiren çocuklarda seçtikleri spor dallarında kendilerini çok iyi geliştirdiklerini ifade ediyor. Sporun aynı zamanda bir eğlence merkezini aratmadığını dile getiren çocuklar, böyle daha çok mutlu olduklarını açıklıyor.

Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Yaz Kur'an Kurslarını takip ettiklerinde çocukların bu yıl aldıkları spor kurslarıyla birlikte daha çok istekli göründüğüne dikkat çekti.Çocukların daha çok dinamik ve istekli olduğunu ifade eden Başpınar, "Spor kurslarının da bu yılki Yaz Kur'an Kursları'na eklenmesi çok iyi oldu. En azından çocuklar boş vakitlerini daha güzel etkinliklerle geçiriyor. Her ikisi birlikte çocukların katılımını daha çok etkiliyor." diye konuştu.

Havuzda yüzmeyi öğrenen Hasan Can Aktay, hem Kur'an öğrendiğini hem de spor yapdığını söyledi. Aktay, "Havuz'da atlama tekniklerin iöğreniyorum. Yüzmeyi az çok biliyordum. Kur'an Kursu'nda harf ve sureleri öğreniyorum. 2-3 saat Kur'an Kursu'ndan sonra 1 saatte spor yapıyoruz." şeklinde konuştu.

İrem Tekin'de Kur'an Kursu'nda namaz surelerini öğrendiğini belirten Tekin, çok mutlu olduğunu ifade etti.

Merve Tekin'de Havuz'da doğru atlamayı öğrendiğini belirten Merve Tekin şöyle konuştu: "Önceki yıl spor yoktu. Bu yıl var. Böyle daha iyi oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber