15 Ağustos 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Formula 1 Türkiye Grand Prix
- Formula 1 Türkiye Grand Prix'i öncesindeki son basın toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla saat 11.00'de İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek. Pistin bağlantı yolları ve kavşakları Başbakan Erdoğan tarafından açılacak. Erdoğan, akşamleyin ise partisinin Mydonose Showland'deki 4. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcıları ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Programı'nın açılış törenine katılacak.
- Kırgızistan'da bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Bakanı İsmail İsakov ile biraraya gelecek. Gönül, Ata Beyit Anıtı ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ni ziyaret edecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Mısır, Ürdün ve Suriye'den enerji bakanlarıyla Kahire'de düzenlenen dörtlü toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
- BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Yassıkaya, basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 13.00'te kamu çalışanlarının oluşturduğu 'Toplu Pazarlık Çadırı'nda basın açıklaması yapacak.
- KESK tarafından saat 12.00'de hükümetle gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmesi öncesi basın açıklaması yapılacak.
- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, saat 13.00'te hükümetle gerçekleştirilecek toplu görüşmesi öncesi basın açıklaması yapacak.
- Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin, saat 13.00'te basın toplantısı yapacak.
- Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Kuzey Deniz Saha Komutanlığı devir teslim töreni saat 11.30'da Hasdal'daki 3. Kolordu Komutan Yardımcılığı ve 52. Zırhlı Tümen Komutanlığı devir teslim töreni saat 17.00'de yapılacak.
- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, ABD'li senatörlerin ve İtalya hükümetinin, Anti-Emperyalist Kamp'a yönelik baskıları protesto etmek için saat 11.30'da İtalya Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki operasyonların durması için saat 20.00'de Bağcılar Çiftlik'teki Yenimahalle PTT önünde basın açıklaması yapacak.
- Kadıköy'deki Fenerbahçe Plajı, 19.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
- Ege Ordu Komutanlığı'nda devir-teslim töreni gerçekleştirilecek.
- Hava Eğitim Komutanlığı'nda devir-teslim töreni gerçekleştirilecek.
- Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem, saat 13.00'te fındık taban fiyatlarını açıklayacak.


DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

İsrail, Gazze'den geri çekiliyor
- Gazze'deki Gush Katif bölgesinde evlerini terk etmemekte ısrar eden Yahudi yerleşimcilere bu gece yarısından itibaren başlamak üzere 2 gün süre tanındı. Askerler bu sabah yerleşimcilere evlerini boşaltması talimatı verirken, bu süre zarfında tahliye olmaya direnenler güç kullanılarak bölgeden çıkartılacak.

BM, Gazze'deki personelinin bir bölümünü geri çekiyor
- BM, Gazze Şeridi'nde son günlerde yoğunlaşan kaçırma olaylarının ardından bugün bölgedeki "lüzumlu olmayan yabancı personelini" geri çekecek.

Yunanistan'daki uçak kazası
- Yunanistan'da düşen Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait yolcu uçağında cesetleri toplama işlemi sürerken, olayla ilgili soruşturma bugün başlıyor.

Rauf Denktaş ve Serdar Denktaş Bakü'yü ziyaret ediyor
- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve KKTC Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret ediyor.

Irak'ta anayasa için son gün
- Irak'ta anayasa taslak metninin hazırlanması için belirlenen süre bugün doluyor. Taslağın bugün parlamentoya sunulması gerekiyor.

Endonezya'da tarihi barış antlaşması
- Endonezya hükümetiyle Aceh'teki ayrılıkçılar, yıllardır süregelen kanlı şiddet eylemlerini sona erdirmek amacıyla bugün tarihi bir barış antlaşmasına imza koyacak.

Kırgız parlamentosu toplanıyor
- Kırgız parlamenterler, yeni hükümetin görevine başlaması için bugün biraraya geliyor.


SPOR GÜNDEMİ
---------------------

Futbol
- Türkiye A Milli Futbol Takımı, çarşamba günü Bulgaristan ile oynayacağı hazırlık maçı için bugün İstanbul'da kampa giriyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Otel'de saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlı ekip, saat 19.00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir çalışma yapacak.
- MHK Başkanı Ufuk Özerten'in hakemlerin 2. hafta performanslarını değerlendireceği ve hakem notlarını açıklayacağı haftalık olağan basın toplantısı, saat 12.00'de Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek.
- Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında oynayacağı Malatyaspor maçının hazırlıklarına sabah ve akşam yapacağı antrenmanlarla başlayacak.

23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları
- 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, çeşitli dallardaki müsabakalarla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber