Çağdaş Aile Derneği'nin evlilik okulu 26 Eylül'de başlıyor

Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut, dernek olarak evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik eğitim programı hazırladıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya merkezli Çağdaş Aile Derneği'nin hazırladığı eğitim programıyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan Hüseyin Bulut, aile birliğini sarsan boşanma sayısının hızla arttığını hatırlattı. Toplumun temel taşı aileyi tehdit eden boşanmaların iletişim problemleri ve gerçeküstü beklentiler sebebiyle gündeme geldiğini anlatan Hüseyin Bulut, "Evliliğin emek isteyen bir birliktelik olduğu herkes tarafından kabul edilir, ancak bu çaba evlenmeden önce başlamalıdır. Evliliğin sağlam temeller üzerine kurulması ilerleyen dönemler için çok büyük önem taşır. İş hayatına donanımlı olarak başlayabilmek için çok fazla emek, zaman ve para harcayan bireyler, sıra evliliğe gelince kendilerini hazırlamak için hiç çaba göstermiyorlar. Evliliğe hazırlıksız başlayan çiftler, maalesef önlerine çıkan ilk zorlukta ilk çare olarak boşanma yoluna başvuruyor." dedi.

"Sağlıklı bir evlilik iki yetişkin arasında gerçekleşir. Gerçek yetişkinlik kişinin psikolojik ve duygusal olarak evliliğe hazır olmasıdır." diyen Hüseyin Bulut, derneğin Konya'da Mevlana Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 'Evlilik Okulu Projesi'nin ikincisini 'Gençler Evliliğe Hazır mısınız?' projesiyle başlatacaklarını belirtti.

Bulut'un verdiği bilgilere göre, 18-28 yaş arası bekar, nişanlı, sözlü kız ve erkeklere, ayrıca yeni evlenmiş çiftlere yaklaşık 18 hafta seminer ve 9 ay boyunca danışmanlık hizmeti verilecek. İlk dersin 26 Eylül Cumartesi günü başlayacağı eğitim programına ilgi duyanların Çağdaş Aile Derneği'ne müracaat ederek kayıt yaptırması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber