Çubuklular Ramazan eğlencesine doydu

Ankara Çubuk Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ?Ramazan Akşamları Etkinlikleri', 'Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla mahalleleri geziyor. Dumlupınar Mahallesi'nde düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ramazan etkinliklerini, ?Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla haftada iki gün de başka bir mahalleye taşıdıklarını söyledi.

İlçe merkezinde ne varsa mahallelerde de onların olması için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özden, "Tüm mahallelerimiz gibi Dumlupınar Mahallemiz de bizim için farklı bir öneme sahiptir. Çubuk'ta ne varsa Dumlupınar halkı onu yaşayacak demiştik, bu günde bunun göstergesini yapıyoruz.'' dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Dumlupınar Mahallesi yakınında kurulacağını hatırlatan Özden, mahalle halkının çocuklarını okutmak için birbirleri ile yarışmasını istedi.

Özden, "Tüm mahalle halkını burada bir ve beraber görmekten çok mutlu oldum. Anneleriyle babalarıyla çocuklarıyla herkes burada, bu an unutulmaz bir andır. Üniversite ile Dumlupınar Ovası bereketlendi. Biz de burada olmaktan Dumlupınar halkına hizmet etmekten son derece mutluyuz. Burada olan tüm anne babalara ve gençlere sesleniyorum, Allah aşkına çocuklarımızı okutalım. Taksiniz, dolmuşunuz olsun ama çocuklarımızı okutalım, onlar hâkim olsun, savcı olsun, doktor olsun, öğretmen olsun. Çocuklarımızı ne olursunuz okutunuz. Ayağınızın dibinde kurulacak üniversiteden çocuklarımızı yararlandıralım, bu fırsatı çocuklarımızdan esirgemeyelim." ifadelerini kullandı.

Hacivat-Karagöz, illüzyon, ateş gösterileri yapılan etkinlik, konserlerle sona erdi. Etkinlik süresince ücretsiz pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu dağıtılırken, programın sonunda çocuklara, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından top ve çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber