225 okul müdürü açıkta

Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev yaptıkları okulda beş yılı dolduran müdürlerin başka okullara atanmasıyla ilgili yönetmelik değişikliği Danıştay İkinci Dairesi'nce durduruldu.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne eklediği, "Bulundukları eğitim kurumu müdürlüğünde en az beş yıl süreyle görev yapanların, görev yerleri değiştirilebilir" maddesi Ankara'da 225 okul müdürünü yerinden etti.

Görev yeri değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapan madde 2 Aralık 2004'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Okulların kapanmasıyla birlikte hazırlanan Valilik kararnamesiyle Ankara'da 225 okul müdürünün görev yerleri değiştirildi.

DANIŞTAY'DAN DÖNDÜ

Kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası da, Danıştay ikinci Dairesi'ne dava açmıştı. 4 Ağustos 2005'te karar verildi ve yürütme durduruldu. Danıştay kararının gerekçesinde şunlar kaydedildi:

"Eğitim kurumu müdürlüğünde geçirilecek süreye sınırlama getirilmişse de bu süreleri dolduran yöneticilerin atanacakları yerler arasında aynı tip eğitim kurumu müdürlüğüne de yer verildiği, öte yandan ise sübjektif uygulamalara neden olabilecqfc mahiyet taşıdığı, dolayısıyla düzenlemenin bu haliyle yöneticilerin atanacakları yerlerin belirlenmesi konusunu açık kurallara bağlamadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir."

KARAR BEKLENİYOR

Okul müdürlerinin rahat bir nefes almasına neden olan karar, Milli Eğitim Bakanlı-ğı'nca aynı gün "acele" notuyla tüm birimlere gönderildi. 4 Ağustos'ta gönderilen yazıda, "Bir başka eğitim kurumuna naklen ataması yapılan müdürlere ikinci bir emre kadar kararnamelerinin tebliğ edilmemesi ve tebliğ edilip görevinden ayrılmış olanların ise isimlerini aynı gün akşamına kadar bildirmeleri" istendi. Bakanlık, Anadolu Lisesi müdürlerinin atamalarını iptal etti.

Ancak Danıştay kararı ilgili birimlere henüz tebliğ edilmediği için Ankara'da görev yerleri değiştirilen 225 okul müdürü beklemeye başladı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber