Çelik: 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl çocuklara 105 milyon kitabın ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Çelik, "20 bin sözleşmeli öğretmen alınarak öğretmen ihtiyacının tamamen ortadan kalkacağını'' da ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere 3 gün sürecek programı nedeniyle Van'a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, AK Parti milletvekilleri Yekta Haydaroğlu ve Halil Kaya ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri tarafından karşılandı.

Edremit İlçesi'ne bağlı Çiçekli Beldesi'ni ziyaret eden Bakan Çelik, Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'tan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada geçen yıl 83 milyon ders kitabının ücretsiz dağıtıldığını hatırlatarak, ''Bu yıl ilave bazı kitaplar var. Çocuklarımıza çalışma kitabı, öğretmenlere kılavuz
kitapları, ilave ettiğimiz için bu yıl çocuklarımıza 105 milyon kitabı, ücretsiz dağıtacağız. Çocuklarımıza feda olsun'' dedi.

Çelik, eğitim alanında ülke genelinde büyük bir seferberlik ilan ettiğini ve iktidara geldikleri günden beri Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hamle yaptıklarını vurgulayarak, 2003 yılından bugüne kadar 50 bin yeni derslik inşa edildiğini ifade etti.

10 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını belirten Çelik, Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin neticesinde ''ilk etapta 20 bin sözleşmeli öğretmen alınarak öğretmen ihtiyacının tamamen ortadan kalkacağını'' söyledi.

HALKI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Türkiye genelinde 3 bin 300 civarında belediyenin olduğunu belirten Çelik, ''Hükümetimiz, özellikle kamu kaynaklarını belediyelere tahsis etme konusunda kesinlikle tarafsız davranmaktadır.

AK Partili belediyelere daha fazla, diğer belediyelere ise daha az para göndermek gibi bir çiğliğe asla düşmemiştir. Bu konuda belediyelere eşit davranılarak gereken yapıldı'' diye konuştu.

Bakan Çelik, şöyle devam etti: ''Memleketimizde huzuru bozmaya çalışan, insanları birbirlerine düşürmeye çalışan kişilere prim vermeyeceğiz. Bu ülkede, Doğusu
Batısıyla, Kürdü-Türküyle güzellik ve refah olduğu zaman bunun hepimize yansıyacağını bilmeliyiz. Kan, gözyaşı ve barut olduğu zaman anaların yüreğine yeniden köz düşeceğini, göz yaşının tekrar akacağını unutmamız gerekiyor. Bu konuda sizleri daha duyarlı olmaya davet ediyorum.''

BAKANDAN ÇOCUKLARA MÜJDE

Bakan Çelik, Çiçekli Beldesi halkının yıllardır okullaşma beklentisi içinde olduğunu vurgulayarak, Çiçekli Beldesi'ne kısa süre sonra çok programlı lise inşa edilerek, 2006-2007 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine sunulacağını söyledi. Geniş güvenlik önlemleri altında buradan Gevaş İlçesi'ne hareket eden Bakan Çelik, Gevaş Kaymakamı Şahin Arsal ve Belediye Başkanı Nazmi Sezer'i makamlarında ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı'nın Halk Eğitimi Merkezi'nde ilçenin tanıtımıyla ilgili kısa bir sunumunda sonra, Uysal Beldesi'ne hareket eden Çelik, daha sonra Gürpınar İlçesi'ni ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber