Erbaa'da yaz Kuran kursları için yıl sonu etkinliği düzenlendi

Erbaa Müftülüğü, yaz Kur'an kurslarının sona ermesi nedeniyle yıl sonu etkinliği düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erbaa Büyük Cami'nde gerçekleşen törene Erbaalı bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti. Sunuculuğunu Edebiyat Fakültesinde okuyan yaz Kur'an kursu öğrencilerinden Yasemin Ercan'ın yaptığı törende; şiirler, ilahiler, kasideler ve Kur'an-ı Kerim okundu. Yaz Kur'an kursu öğrencilerinin def eşliğinde söyledikleri ilahiler dinleyici bayanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Program sonunda konuşan Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan, ?Yaz Kur'an kurslarının hedefi, yaz dönemini çocukların hem eğlenerek, hem öğrenerek geçirmesini sağlamak. Çocuklarımız okullarının tatile girdiği yaklaşık 2,5 - 3 aylık dönemde boş kalmasınlar, tamamen okumadan öğrenmeden ayrılmasınlar hem de bu zamanı değerlendirirken dini bilgilerini de alsınlar, Kur'an-ı Kerimi öğrensinler istiyoruz. Biraz da bunu eğitim stratejisini çocukların psikolojisine uygun hale getirerek, oyunlu, eğlenceli, sohbetli şekilde bilgiler almalarını sağlayarak gerçekleştiriyoruz? diye konuştu.

Bu yılda bayramın buruk geçeceğini belirten Ceylan, geçen yıl Somali'ye yardım eli uzattık bu yıl ise Arakandaki kardeşlerimize dua edip yardım eli uzatmalıyız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber