Bayram öncesi tatlı imalathanelerine denetim

Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Ramazan Bayram öncesi, ilçedeki tatlı imalathanelerinin sağlıklı üretime ve hijyenik koşullara uygunluğunu denetlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı boyunca gıda imalathanelerini denetlemeyi sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi bu kez tatlı imalathanelerinin sağlığa uygunluğu denetlendi. Ramazan Bayramı öncesinde, artan tatlı tüketimini dikkate alan ekipler, halkın daha sağlıklı ürün tedariki amacıyla harekete geçti. Gerçekleştirilen denetimlerde, bazı firmaların hijyen koşullarını en iyi şekilde yerine getirdikleri gözlenirken, kimi firmalarda ise sorunların bulunduğu gözlerden kaçmadı. Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl'ün yönetiminde gerçekleştirilen denetimlerde, gıda mühendisleri tarafından kontrol edilen tatlı imalathanelerinde hijyen koşullarına uymayanlara gerekli cezai işlem uygulaması yapıldı.

Halkın sağlığı önemli

Denetimlerde Beylikdüzü'nde bir çok firmanın hijyen ve genel kurallara uydukları gözlendi. Hijyen koşullarına uymadığı görülen bir firmaya ise gerekli işlemler yapıldı. Denetimlerin Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un talimatıyla planlı olarak gerçekleştirildiğini dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl, Ramazan ayının başında ve içerisinde fırınlara yaptıkları denetimleri Bayram öncesinde de tatlı imalathanelerine yaptıklarını dile getirdi.

Çöl, ?Beylikdüzü'nde birçok alanda denetimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün tatlı imal eden yerlerimizi gezdik. Genel olarak birçok imalathanemiz temiz gözüküyor, ancak hijyen şartlarına uymayan yerleri de tespit ettik ve gerekli işlemleri uyguladık? şeklinde konuştu.

Gıda işyerlerindeki hijyen denetimlerinin periyodik olarak devam edeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber