'Check- Out' operasyonuna 10 tutuklama

Çanakkale'nin Çan, Biga ve Yenice ilçelerinde, polisin zorla çek-senet tahsilatı yaptığı ileri sürülen bir çeteye yönelik düzenlediği, 'Check-out' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 10'u tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale ve Çan Emniyet Müdürlükleri, gelen şikayetler üzerine, zorla çek senet tahsilatı yaptığı belirlenen bir çeteyi 4 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucu çete üyelerinin Çan başta olmak üzere Biga ve Yenice ilçelerinde faaliyet gösterdiği belirlendi. Asayiş, Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden seçilen 100 polisten oluşturulan ekip, geçtiğimiz pazartesi sabahı 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Check-out' adı verilen operasyonda, evlerde yapılan aramalarda çeşitli isimlere düzenlenmiş 4 senet ve 1 senet fotokopisi, 2 kuru sıkıdan çevirme tabanca, 2 şarjör, 9 av tüfeği, 97 av tüfeği fişeği, 68 mermi, 1 döner bıçağı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan şüphelilerin, av tüfeği ve kuru sıkıdan çevirme tabancalarla senet sahipleri üzerinde baskı kurup, gözdağı vererek tahsilat yaptıkları ve karşılığında komisyon aldıkları ileri sürüldü. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 1'inin yaşı küçük 6 şüpheli serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan diğer 27 şüpheliden B.D, K.S, A.Ü, M.A, M.K, E.Ş, F.T, H.C., M.T ile kadın şüpheli B.A. çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber