Katkı kredisine başvuranlar, kayıtta katkı parası ödemeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğrenim ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru sonuçları belli olurken, bu sene ÖSS'de bir yükseköğrenime yerleşen üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na katkı kredisi için başvurmuşlarsa, kazandıkları bölüme kayıt yaptırırken 'katkı payı' ödemeyecekler.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2005 - 2006 öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerden, bu sene Bakanlar Kurulu kararıyla kayıt sırasında birinci taksit katkı payı ödemeyeceklerini söyledi. Albayrak, söz konusu uygulamada öğrencilerin Katkı Kredisi almak için Yurt-Kur'a başvuruda bulunmuş olmaları gerektiğini belirtirken, Katkı Kredisi çıkmayan öğrencinin ise ikinci dönem üniversitelere katkı taksitlerini birinci dönemle birlikte ödeyeceklerini bildirdi. İkinci öğretim öğrencilerinin dışında Katkı Kredisine ilişkin bilgilerin yükseköğretim kurumlarınca kullanılmak üzere Yurt-Kur'un www.kyk.gov.tr internet adresinde yer aldığını kaydetti.

YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yükseköğretimde okumakta olan ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Yurt-Kur'a bağlı yurtlarda kalmak için 11 bin 164 ara sınıf öğrencisi başvuruda bulundu. Yurt-Kur, 2 bin 450'si kız ve 2 bin 548'i erkek öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 998 öğrenciyi yurtlarda kalabilmelerini sağladı. Asil listeden Kredi Yurtlarında kalmayı hakeden öğrenciler kayıtlarını 5 - 16 Eylül 2005 tarihleri arasında yaptırabilecek. Adaylar, kurumun www.kyk.gov.tr adresinden durumlarını öğrenebilecek. Ayrıca yedek listeye girmeye hak kazanan öğrenciler için başvurular 19 Eylül 2005 tarihinde başlayacak. Yedek listeler bu tarihten itibaren birer hafta ile tüm yurtlara ve il bölge müdürlüklerinde adayların görebilecekleri yerlere asılarak ilan edilecek.

Öte yandan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, bu sene ilk kez yurtlarda kalmak isteyen bir üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerinin kesin listelerinin ise ÖSYM tarafından belirlenip Yurt-Kur'a ileriki günlerde bildirileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber