Bitlis'te 'El emeği göz nuru' projesi tamamlandı

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün "El Emeği Göz Nuru" projesi kapsamında açtığı kurslara katılan kadınlara belgeleri verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, SODES projeleriyle insanların sosyal altyapısının, sosyal ilişkilerinin ve kişisel gelişimlerinin sağlanması noktasında büyük hizmetler verildiğini söyledi. Çelebi, "SODES projelerine 2010 yılından bu yana 20 milyon lira harcandı. Bu projelerle insanların sosyal altyapısının, sosyal ilişkilerinin ve kişisel gelişimlerinin sağlanması noktasında büyük hizmetler veriliyor. Proje katılan kadın ev kadınları ve genç kızlarımız birbirleriyle paylaşım sağlıyor. Bu kurslar için yoğun talep olmuştu. Bugün sertifikalarını verdiğimiz kursiyerleri kurayla belirlemiştik. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Metin Çoban ise, "Hünerli Eller Sanatla Buluşuyor" sloganıyla hazırladıkları "El Emeği Göz Nuru" projesinin tamamlanmasıyla ortaya çıkan güzellikleri sergilediklerini belirtti. Kentte yaşayan kadınların, boş zamanlarını yararlı uğraşlarla değerlendirmelerini istediklerini ve bu nedenle projeyi yaptıklarını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Bu projeyle ev işleri dışında uğraşı olmayan ev kadınları ile herhangi bir nedenle eğitimine devam edemeyen genç kızların, yeteneklerini, üretebilir olduklarının farkına varmalarını, öz güvenlerinin artmasını ve sosyal projelerin içinde yer alarak gelişmelerini sağlamayı amaçladık. Geçen yıl kasım ayından bu yana projemiz devam ediyordu. Projemiz tamamlandı. Bu sürede 2 seramik çiçek yapma, 1 dekoratif ahşap süsleme, 2 ebru kursu düzenlendi. Bu kurslarımızdan 75 kadın istifade etti. 117 bin liralık bütçeyle kursları açtık."

Konuşmaların ardından, kurslarda üretilen ürünlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber