Dinçer yeni eğitim sistemini öğretmenlere anlatacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 12:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4 4 4 sistemi ve Fatih Projesi'nin ayrıntılarının anlatılacağı mesleki eğitimin ilk gününde öğretmenlere seslenecek.

3-7 Eylül tarihlerinde verilecek mesleki eğitim kapsamında, Bakan Dinçer'in açılış konuşmasının ardından 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesinin çalışma sistemi, yaşla ilgili sorular, okul öncesi uygulamaları, geçiş sistemiyle ilgili düzenlemeler ele alınacak.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ise ''Eğitim Sisteminde Yeniden Yapılandırma'' başlıklı dersi verecek. Aynı ders kapsamında mesleki/teknik eğitim ve yönlendirme, program ve müfredat, seçmeli dersler, hazırlık sınıfı, özel öğretim, fiziki yapı, ortaokullar ve okulların yönetimi ve öğretmenlerle ilgili sorular da tartışılacak.

Pozitif davranışların sınıf iklimine etkisi

Doç. Dr. Necati Cemaloğlu, ikinci gün, ''Sınıfta Pozitif Davranışların Yönetimi'' dersi verecek. Derste pozitif davranışın tanımı, amacı, gerekçeleri ve uygulamalarıyla sınıf iklimine etkisinin yanı sıra negatif davranışlar ve sınıf iklimine etkileri işlenecek.

Levent İnce, bu yıl ilk kez 1.- 4. sınıfların müfredatında yer alacak ''Oyun ve Fiziki Etkinlikler'' dersinin ilkokul birinci sınıflardaki uygulamasını anlatacak.

Prof. Dr. Ayla Oktay, üçüncü gün ''Okul Olgunluğu'' dersi verecek. Derste okul öncesi dönemin özellikleri, ilköğretimin temel özellikleri, ilköğretimin çocuğun yaşamındaki yeri ve önemi, okula hazır oluş nedir, ilköğretime hazır oluşu etkileyen faktörler, ilkokul birinci sınıfa başlayacak çocukların sahip olması gereken yeterlilikler, nasıl desteklemeliyiz, okul öncesi dönemde ilkokula hazırlık nasıl sağlanır, anne babalar ilkokula başlayacak çocuklarına nasıl yardımcı olabilirler, çocuğun okula hazır olduğuna dair başlıca ip uçları nelerdir, okul öncesi eğitim programı ile ilköğretim programlarının temel özellikler açısından karşılaştırılması konularını tartışmaya açacak.

Öğretmenler, ''Sosyal Bilimlerde Problem Çözme'' dersi de alacak. Derste, okullarda problem çözmeyi bir beceri haline dönüştürme işini tasarlamaktan problem çeşitlerine, problem çözme basamaklarından sınıf içi somut örneklere birçok konu Doç. Dr. Nurdan Kalaycı başkanlığında ele alınacak.

Okuma yazmaya hazırlık dersi de verilecek

Prof. Dr. Abbas Türnüklü'nün 4. gün vereceği ''Müzakereci Öğrenci'' dersinde, kişiler arası anlaşmazlıklar, çözüm yolları, müzakerede akran arabuluculuğu, okulda öğrenci anlaşmazlıklarının ve şiddetin önlenmesi/dönüştürülmesi konuları işlenecek.

Turan Temur ilkokul birinci sınıflar için ''Okuma Yazmaya Hazırlık'' dersine girecek.

''Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Sistemine Etkisi'' dersi de son gün verilecek.Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden Mustafa İlkhan ile Oğuz Temizhan, öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, eğitimde kullanılan bilişim teknolojileri ve FATİH projesini anlatacak.

Prof. Dr. Mustafa Safran'ın gireceği ''Öğretmenlik Mesleği'' dersinde, öğretmenliğin toplumdaki yeri ve önemine değinilecek.

İnternet üzerinden izlenebilecek

Eğitime ilköğretim kurumlarında görev yapan okul öncesi, sınıf ve branş öğretmenleri katılacak. Eş zamanlı yapılacak eğitime katılacak öğretmenler, bu eğitimi il ve ilçe merkezleriyle beldelerde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen alt yapısı uygun okullarda alacak.

Geçerli mazereti sebebiyle ya da teknik altyapısı olmayan köylerde görev yaptıklarından eş zamanlı eğitime katılamayan, ilköğretim kurumları öğretmenleriyle eğitime ilgi duyan diğer eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, bu eğitimi daha sonra http://uzem.eba.gov.tr. adresi üzerinden izleyebilecek.

Okul ya da şube müdürleri sınıf ve katılımcı sayısıyla ilgili Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne rapor sunacak. Müdürler ayrıca fiziki mekan, teknik donanım, katılımcıların ilgi ve motivasyonu, seminere devamları ve eğitime ilişkin genel görüşlerini belirtecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber