Başkent'te 98 adet 'C' plakası için son gün yarın

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 98 adet 'C' plaka için başvuru tarihinin yarın sona ereceğini bildirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UKOME, 'C' plakasının büyükşehir belediyesi sorumluluk alanı içerisinde faaliyet gösteren okul taşıtı ve personel servis araçlarında bulunmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Başvuruların www.ego.gov.tr internet sitesinden temin edilecek şartname çerçevesinde müracaatın EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na yapılabileceğini kaydeden UKOME yetkilileri, 14 Eylül Cuma günü yapılacak UKOME toplantısında başvuruların değerlendirilerek, 98 adet 'C' plaka dağıtımın yapılacağını ifade etti.

Ankara'da bulunan vatandaşların ulaşım ihtiyacının karşılanması, şehirde toplu taşımacılığın geliştirilmesi, korsan taşımacılığın önlenmesi ve trafik düzeni, güvenliği ile yolcu emniyetinin sağlanmasının hedeflendiği 'C' plakalardan Başkent'te 6 bin 182 adet bulunduğunu da ifade eden yetkililer, ?Geçtiğimiz yıl ağustos ayında alınan kararla ihtiyaca yönelik olarak bu sayının yüzde 10 artırılmasına karar verildi. Bu da 618 adet olarak belirlendi ve bunun 520 adedinin dağıtımı dönemler halinde yapıldı. Şimdi de son 98 adet için başvurular yarın sona eriyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber