Dil öğrenmeyen hâkim ve savcıya disiplin cezası

Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngilizce eğitim için İstanbul'da iki üniversite ile anlaşan Adalet Bakanlığı, devamsızlık yapan ve başarısız olan yargı mensuplarına ceza verecek

Adalet Bakanlığı, hâkim ve savcılara İngilizce eğitimi verilmesi için İstanbul'daki iki özel üniversite ile anlaştı. İngilizce dersi alacak personelini yakından takip edecek olan bakanlık, devamsızlık yapan ve sınavlarda başarısız olanlara disiplin cezası verecek.

Çoğunluğu gençlerden oluşacak hâkim ve savcılar, başarılı olamazlarsa, meslek hayatlarının belki de ilk disiplin cezasını, yargısal bir işlemden değil yabancı dilden alacak.

Ücretli izinli sayılacak
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga imzasıyla yayımlanan duyuruda, bakanlığın, personeline İngilizce eğitimi verilmesi için Bahçeşehir ve Yeditepe üniversiteleriyle anlaştığı kaydedildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) yurt genelindeki hâkim ve savcılar arasından belirlenecek isimlerin, bu üniversitelerin hazırlık sınıflarında bir yıl dil eğitimi alacakları vurgulandı.

Eğitim süresince, hâkim ya da savcıların ücretli izinli sayılacaklarına dikkat çekilen duyuruda, seçileceklerin meslekte 2 yılını doldurmuş ve 45 yaşından gün almamışları kapsayacağı belirtildi.

Cebinizden harcayın
Duyuruda, dil eğitimini İstanbul'da alacak hakim ve savcılara ayrıca kalacak yer ve ödenek tahsisi yapılmayacağı, yargı mensuplarının kalacakları yerlerin masraflarını kendilerinin karşılayacağı kaydedildi.

Yargının iş yükünün fazlalığının anımsatıldığı duyuruda, eğitime katılacak hâkim ve savcıların kendi işlerini de diğer hâkim - savcılara bıraktıkları, meslektaşlarına ilave külfet yüklediklerine dikkat çekildi. Bu nedenle, katılımcıların devam - devamsızlık, not ve başarı - başarısızlık durumlarının sürekli takip edileceği, özensizlik ve ihmali görülenler hakkında disiplin işlemi yapılacağı bildirildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber