Bakan Eroğlu yaralı askerleri hastanede ziyaret etti

Afyonkarahisar'da dün gece Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada yaralanarak hastaneye kaldırılan yaralı askerleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veysel Eroğlu, ziyaret sonrası hastane önünde açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, 2 astsubay, 2 uzman çavuş, 21 er ve erbaşın şehit olduğunu, 8 askerin de yaralandığını belirtti. Eroğlu, şunları söyledi: "Yaralı askerlerimizi tek tek ziyaret ettik. Hiçbirinin hayati bir tehlikesi yok. Kiminde çatlak, kiminde ezik var. Aileleri de yanında. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Genelkurmay Başkanı tören konusunda karar verecektir. Dün gece Kara Kuvvetleri Komutanımız geldi, sabah da kendisi ve Valimizle değerlendirme yaptık. Milletimizin başı sağ olsun."

"GECE İÇERİ GİRİLEMEDİ"

Bakan Eroğlu, meydana gelen patlamanın tamamen kaza olduğuna işaret ederek, "Tamamen bir kaza. Yaralılar ile görüştük, ilk patlamanın ardından ikinci patlama meydana gelmiş. Gece de yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için Orman Su İşleri Bakanlığımızın yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Cephanelik patlayınca el bombaları etrafa saçılmış, gece girilemedi. Fakat yangın gece 03.00 gibi kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, cephanelikte tasnif esnasında meydana gelen patlamanın takdir-i ilahi olduğunu belirterek, olay anını şöyle anlattı: "Emniyetli bir cephanelik tipidir burası. Sadece bir cephanelikte tasnif esnasında bir kaza olmuş. İkinci patlama ile de içeride bulunan askerlerimiz şehit düştü. Yaralananların çoğu dışarıdaymış. Hatta bir asker yatsı namazını kılmak için dışarıya çıkmak istemiş, şu anda kendisi de burada hastanede, diğerleri de patlamayı duyup nöbetçi kulübesinden aşağıya inerken düşmüş, ayağında yarası var. Çok ciddi bir durum yok. Zaten çoğunun ailesi burada. Özellikle araziye çok sayıda el bombası ve mühimmat yayılmış vaziyette ve bir kısmı patlamamış. Dolayısı ile bu arazide vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor. Emniyet tedbirleri alındı ama bu mühimmatın bulunduğu konusunda haber verilmesi lazım. Bazı mühimmatlar da kontrollü olarak patlatılacak."

"Şehitlerin ruhu şad olsun" diyen Bakan Eroğlu, şehitlerin listesinin belli olduğunu ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün ya da yarın yayınlanacağını sözlerine ekledi.

YARALI 8 ASKERLERİN İSİMLERİ

Ramazan Yılmaz, Mustafa Durmaz, Gökhan Güldalı,

Ufuk Terzioğlu, Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz,

Fatih Yüksel.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber