Bilecik'te, ilkokul ve ortaokullarda seçmeli ders uygulaması başlıyor

Bilecik'te, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokullarda kademeli olarak seçmeli ders uygulaması yapılacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, yaptığı yazılı açıklamada, haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli derslerle öğrencilerin akademik başarıları yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmelerinin amaçlandığını belirtti.

Seçmeli derslerin, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velilerin rehberliğinde öğrenci tarafından seçileceğini duyuran Şişman, şunları kaydetti:

"Seçmeli dersler, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 5'inci ve 9'uncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacak. Ortaokullarda kayıtlı 5'inci sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 10 Eylül'e kadar inceleyerek, hangi dersleri seçeceklerine karar verecek. 5'inci sınıf öğrencileri, seçmeli derslerle ilgili yazılı müracaatlarını 10-12 Eylül tarihlerinde öğrenim görecekleri ortaokul veya İmam Hatip Ortaokuluna ulaştıracak. Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, İmam Hatip Ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecek. 9'uncu sınıf öğrencileri de seçmeli derslerle ilgili yazılı müracaatlarını 10-12 Eylül tarihlerinde öğrenim görecekleri okul müdürlüğüne ulaştıracak. En az 10 öğrencinin aynı dersleri seçmesi durumunda gruplar oluşturulacak."

Şişman, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5 ve 9'uncu sınıflarda öğrenim görecek öğrencisi bulunan velilerin, öğrencileriyle beraber kayıtlı olunan okul müdürlüklerine 10-12 Eylül tarihlerinde seçmeli ders seçimi için müracaat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber