'Tanıtım grupları, sektörel ortak akıl platformuna dönüştü'

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, ?Sektörel tanıtım gruplarının kurulması yurt içinde firmalar arasındaki bilgi paylaşımını hızlandırmış, doğal olarak sektörel ortak akıl platformuna dönüşmüştür.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batallı, İstanbul'da gerçekleştirilen 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda incelemelerde bulundu. Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Batallı, yaptığı değerlendirmede, 21'inci yüzyıl dünyasında tanıtımın başarıyı, başarının verimli üretimi, üretimin de istihdamı geliştirdiğine dikkat çekti.

Oluşturdukları sektörel tanıtım gruplarının, yurt içinde firmalar arasındaki bilgi paylaşımını hızlandırdığını ve sektörel ortak akıl platformuna dönüştüğünü kaydeden Batallı, ?Türkiye'nin dört bir yanında yetiştirilen tarımsal ürünlerin ve bu ürünlerle elde edilen mamullerin dünya kamuoyuna tanıtıldığı bu tür fuarlar, sektörel gelişim için büyük önem taşıyor.? ifadelerini kullandı.

Tanıtım gruplarıyla da firmaların dünya ticaret arenasında daha güçlü hale geleceğini anlatan Batallı, şöyle devam etti: ?Bugün Türkiye'nin birçok yerinden firmalarımızın kendi ürünlerini tanıtmak ve uluslararası düzeye taşımak için katıldığı fuarda sektörümüzün ne kadar çok geliştiğini de gözlemek mümkün. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri bünyesinde kurulan tanıtım grupları da aslında iç dinamikler arasındaki bilgi alışverişini ve yakınlaşmayı sağlamıştır. Dünya genelinde sürdürülecek olan tanıtım faaliyetleriyle ilgili sektör içi firmalar, tanıtımların başarıyla gerçekleştirilmesi için AR-GE desteği verirken, tanıtım grupları da katılacağı her türlü organizasyon için de sürekli fikir üretmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber