Ekmek toplama konteynerleri israfa önlem olacak

Şehitkamil Belediyesi, örnek bir uygulama başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ekiplerince apartmanlara dağıtılan ekmek toplama konteynerleri sayesinde hem israf önlenecek hem zor durumda kalan sokak hayvanlarının yiyecek sıkıntısı giderilecek.

Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı ekipler, ilk etapta belirlenen 14 mahalledeki apartmanlara ekmek toplama konteynerleri dağıtmaya başladı. Değirmiçem Mahallesi'nden başlanan dağıtımda, toplamda 5 bin 924 apartmana geri dönüşümü sağlanan plastik ekmek toplama konteyneri konulacak.

Her gün farklı bir mahallede yapılacak ekmek toplama işi sayesinde israf önlendiği gibi, sokak hayvanlarının da aç kalması engellenecek. Ekmek toplama konteyneri dağıtımı vatandaşlar tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı. İsrafı önlemede büyük yarar sağlanacağına işaret eden vatandaşlar, şunları ifade ettiler: ?Her evde ister istemez arta kalan ekmek oluyor. Bunlar da haliyle ya çöpe gidiyor ya da sokak hayvanlarının yemesi için sokaklara bırakılıyor. Bu da çevrede kötü görüntüler oluşturuyor. Fakat belediyemizin yaptığı bu örnek çalışma sayesinde arta kalan ekmekler toplanarak faydalı bir şekilde değerlendirilecektir. Ayrıca, konteynerlerin plastik ve hoş görüntüsü sayesinde etrafta görüntü kirliliği yaşanmayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber