Emine Erdoğan: İhtiyaç sahibi tüm çocuklara el uzatmalıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ?Bazı bölgelerdeki çocuklarımızın eğitim imkânlarından yoksun kaldığı bir ülke huzurlu ve güvenli bir ülke olamaz. İşte onun için tüm çocuklarımıza ulaşmak zorundayız.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emine Erdoğan'ın himayesinde 2005 yılında Üsküdar'da kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), hayırseverlerin bağışı ile 250'nci anaokulunu Şanlıurfa'da yaptırdı. Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapılan anaokulun açılışı Emine Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Erdoğan, eğitim imkânlarının herkese sunulması gerektiğine vurgu yaptı. Büyük umutlarla başlatılan TOGEM hayırseverliğinin bugün Türkiye'yi kuşatan bir gönül hareketi haline dönüştüğünü belirten Erdoğan, TOGEM'in Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde 8 şubesiyle ihtiyaç sahiplerine el uzattığını söyledi. Ülkenin her çocuğuna iyi bir eğitim sunmak için gerekirse her hayırseverin kapılarını çalacağını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: ?Bazı bölgelerdeki çocuklarımızın eğitim imkanlarından yoksun kaldığı bir ülke huzurlu ve güvenli bir ülke olamaz. İşte onun için tüm çocuklarımıza ulaşmak zorundayız, onun için ihtiyaç sahibi tüm çocukları tespit edip onların ellerinden tutmak zorundayız. Yoksul demeden, özürlü, yetim, öksüz demeden her yavrumuza eğitimin imkanlarını en iyi derecede sunmak durumundayız. TOGEM'in bu doğrultuda eğitim seferberliğine öncülük ettiğini tüm Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini görüyorum. Gerekirse bütün hayırseverlerin fedakar gönüllülerin kapılarını çalacağız.?

Bakan Faruk Çelik ise değişen eğitim sistemine dikkat çekti. Çelik, geçmişte siyasi kanunlarla eğitim sisteminin yok edildiğini kaydetti. Çelik, ?İşte Türkiye'de öteden beri yaşadığımız eğitim sistemimizdeki siyasi kararlara göre, siyasetçilerin kanunlarına göre değişen eğitim sistemini çok şükür Sayın Başbakanımız'ın yönetiminde aldık çöpe atıyoruz.? şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından sınıflara geçen Erdoğan, minik öğrencilerle vakit geçirdi. Minik öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Erdoğan hediye dağıtmayı da ihmal etmedi. Erdoğan'ın miniklere hediye dağıtımına kızı Sümeyye de eşlik etti. Emine Erdoğan daha sonra tarihi çarşıyı gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber