Kırıkkaleliler Neşet Ertaş'ın kasetlerine yoğun ilgi gösterdi

Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Kırıkkale'deki sevenleri, sanatçının kasetlerine yoğun ilgi göstermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü ozanın ölümü Kırıkkale'deki sevenlerini yasa boğdu. Neşet Ertaş'ın türküleriyle büyüyen sanatseverler, usta sanatçının kasetleri ve CD'lerinin satıldığı işyerlerine akın etti. Ayrıca şehrin sokaklarında Ertaş'ın türküleri çalınmaya başladı. Sanatçının sevenleri birbirlerine Ertaş'ın kaset ve CD'lerini vermeye başladı.

Yaklaşık 4 saat içersinde Ertaş'ın 30 kaset ve CD'sini sattığını söyleyen seyyar kaset satıcısı Satılmış Uyanık, 15 yıldır kaset sektöründe çalıştığını, Ertaş'ın hayranlarının kalıcı olduğunu gördüğünü söyledi.

Ertaş'ın ölümünün hayranlarını derinden üzdüğünü ifade eden Uyanık, ?Ertaş'ın ölümünü duyan hayranları ailesine destek olmak için kasetlerini almaya başladı. Ertaş'ın doğduğu il olan Kırşehir'le komşuyuz. Kırıkkaleliler Ertaş'ı çok severdi. Kırıkkale'de birçok konser verdi. Ertaş, Kırıkkale için 'ikinci memleketim' derdi. Cenazesine Kırıkkale'den de çok sayıda hayranı katılacak.? dedi.

Ertaş'ı her zaman dinlemekten zevk aldığını beyan eden Ali Koçak ise ?Ölenceye kadar Ertaş'ı unutmayacağım. O bizim için 'Bozkırın Tezenesi' oldu. Allah mekanını cennet eylesin, onu çok seviyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber