Batman Valisi Arslan: Güneydoğu'nun büyük bir gıda bölgesi olması kaçınılmaz

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Güneydoğu'nun büyük bir gıda bölgesi olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arslan, ?Dolayısıyla bizim de Batman olarak ne kadar çok istifade edebiliyorsak o kadar kendimizi bu işe hazırlamamız gerekiyor. Yatırımcılarımızın da kendilerini bu işe hazırlaması gerekiyor." dedi.

Batman'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli alet-makine teslim töreni yapıldı. Vali Arslan, yüzde 50 hibe destekli zirai alet ve makine alan çiftçilerin güle güle kullanmalarını ve bereketli kazanç getirmesini diledi. Düzenlenen törene; Batman Valisi Yılmaz Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kaymakamlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Teslim töreninde konuşan Vali Arslan, Güneydoğu'nun büyük bir gıda bölgesi olmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek, ?Dolayısıyla bizim de Batman olarak ne kadar çok istifade edebiliyorsak o kadar kendimizi bu işe hazırlamamız gerekiyor. Yatırımcılarımızın da kendilerini bu işe hazırlaması gerekiyor. Ülkemizin her yerinde bu böyledir. Çiftçiler, daha çok hem kendi ihtiyaçlarına yönelik hem de küçük ölçekte yatırım yaparlar. İmkanları gereği bu böyledir. Artık şirketler bazında tarım ve hayvancılık girişimlerine başlanması gerekiyor.? diye konuştu.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın ise yaptığı sunumunda hibe programı konusunda bilgi verdi. Söz konusu projenin, bakanlık tarafından 2006 yılında başlatıldığını hatırlatan Akın, ancak Batman'da söz konusu proje ile ilgili gerek yayın çalışması ve gerekse vatandaşın proje hakkında yeterli bilgiye sahip olamaması nedeniyle gerekli desteği alamadığını ifade etti.

Akın, 2008 yılından itibaren projeye ilginin arttığına dikkat çekti. Akın; Batman'da proje kapsamında 2008 yılında 17 üreticiye 593 bin TL, 2009 yılında 282 üreticiye 1 milyon 577 bin, 2010 yılında 213 üreticiye 1 milyon 453 bin, 2011 yılında 720 üreticiye 3 milyon 748 bin, 2012 yılında 481 üreticiye 2 milyon 825 bin destek verildiğini ifade etti.

GAP dışında kalan bütün illere 70 milyon TL bütçe ayrıldığını, GAP illerini kapsayan 9 ile ise 2012 yılı içerisinde 25 milyon TL bütçe ayrıldığına işaret eden Akın, ?Bu da bakanlığın bölgeye verdiği önemi gösteriyor.? dedi. Açılış konuşmalarının ardından çiftçilere hak kazandıkları ürünler teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber