Bölgenin ilk turşu fabrikası Rahova, bu yıl 100 ton üretim hedefliyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde işadamı Faruk Faruk tarafından kurulan bölgenin ilk turşu fabrikası olan Rahova turşu fabrikası bu yıl 100 tonluk üretim yapmayı hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üretim kapasitesi yıllık 350 ton olan tesisin bu yıl hizmete geç girmesi nedeniyle bu yılki çalışma sezonunda mevcut kapasitenin üçte birlik bölümü kadar üretim yapacaklarını belirten Faruk, bölgenin ilk turşu fabrikası olan tesiste biberiye, süs biberi, salatalık gibi 10 çeşit ürün üretip bölgeye ihraç ettiklerini söyledi. Fabrikada işlenen ürünleri bölge halkına ektirdiklerini anlatan Faruk şöyle konuştu: "Tesisimizi bu yıl kurduk. Bu yıl kurmamıza rağmen bu yılki çalışma sezonunda ilk etapta 100 tonluk üretim hedefliyoruz. Burada işlenen tüm ürünlerimizi bölge halkımıza ektiriyoruz. Bu şekilde bölgedeki çiftçilerimizin de kazanç elde etmesini sağlıyoruz. Tesisimizde gündelik işçilerle birlikte 14 kişiyi istihdam ettiriyoruz. Tesisimizin üretim alanı yaklaşık olarak 500 metrekare civarındadır. Tesisimizi yaklaşık olarak 1 milyon liraya kurduk. Bunun 350 bin lirasını Tarım Bakanlığından hibe olarak aldık. Fabrikamızda kavanoz, pet ve teneke olmak üzere 3 ayrı çeşitte üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Bitlis, Ağrı ve Muş bölge bayilerimiz aracılıyla bölgeye ihraç ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda şu anda 3 olan bölge ağımızı 8 ile çıkarmak ve tüm yurda açılmaktır. Bunun yanında eksikliklerimizi giderip önümüzdeki çalışma sezonunda da 350 tonluk kapasiteyle üretim yapmaktır."

Tesisin açılmasında kendisine desteklerini esirgemeyen Bitlis Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Tatvan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Bilal Dağdağan ve diğer yetkililere teşekkürlerini ileten İşadamı Faruk Faruk, Fabrikanın tam kapasiteyle üretime geçmesi durumunda bölgede daha çok kişiyi istihdam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber