Eğitim Bir Sen: Öğretmenin öldürülmesi değerler eğitiminin önemini gösteriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, İzmir'de bir öğrencinin öğretmenini öldürmesinin, değerler eğitiminin önemini göstermesi açısından son derece elzem olduğunu söyledi.

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, İzmir'de iki çocuk annesi Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın bir öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili Cihan'a değerlendirmelerde bulundu. Özer, ?Olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları ve öğretmenlerin canına kast eden girişimler, gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Toplumsal şiddetin geldiği noktayı gösteren ve geleceğimizin inşa edildiği en önemli alan olan okullarda ortaya çıkan bu tür menfur olayların önlenmesi için gereken adımlar, vakit kaybetmeksizin atılmalıdır.? dedi.

Eğitimin, anne babalardan geçerek öğretmenlere kadar uzanan bir çizgide ve herkesi bağlayan bir yapı olduğunu kaydeden Özer, ?Eğitimi sadece öğretmenlerin vermesi gereken bir olguymuş gibi düşünmek, bütün sorumluluğu öğretmene yüklemek insafsızca bir yaklaşım olacaktır. Özellikle temelini ailenin oluşturduğu veya oluşturması gerektiği değerler eğitiminden yoksun bir öğrencinin pozitif bilim adına da elde edeceği bir başarı yoktur. Yaşanan son olay, bizlere, değerler eğitiminin önemini göstermesi açısından son derece elzemdir.? diye konuştu.

Özer, şunları kaydetti: ?Eğitim yoluyla bir yandan insanların zihinleri ilimle aydınlatılır, diğer yandan kalpleri ahlaki değerler, insan ve tabiat sevgisi, başkalarına saygıyla donatılır. Bu sebeple eğitim işi kutsal bir vazife edasıyla yürütülen bir meslektir. Bu vazifenin edası zayıf kalabalıklar yerine has ve sağlam fertler yetiştirmek, dünyayı yeniden biçimlendirecek çekirdekler ortaya çıkaracaktır. Bu açıdan yetiştirilecek nesillere ailede ve çevreden verilecek dini eğitime paralel olacak şekilde pozitif ilimler de verilmeli, ilim/kültür seviyesi takibe alınıp muhtemel çarpıklıklara vaktinde müdahale edilmeli, çocuğa mama verir gibi yaşına uygun şekilde ders anlatılıp boş kalbi değerler eğitimiyle doldurulmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber