Vali Toprak:Diyarbakır ekonomisi gelişiyor, sabırlı ve talepkar olunmalı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehrin ekonomisinin son yıllarda büyük bir canlılık kazandığını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toprak, ?Biraz sabırlı ama talepkar olmak ve olumlu olan her bir konuya da katkı sağlamak lazım.? dedi.

Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD)'ın, Dedeman Otel'de düzenlediği 'Sektörel Tecrübe Paylaşım' toplantısına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İnanlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata katıldı.

Toplantıda hitap eden Vali Mustafa Toprak, başarının yolunun hayal kurmaktan geçtiğini söyledi. İyi bir çalışmanın ardından hayallerin gerçekleştiğini dile getiren Toprak, Diyarbakır'da 2 yıldan bu yana inşaat sektöründe hızlı bir sürecin yaşandığını ifade etti. Diyarbakır'da ekonomik olarak büyük bir hareketliliğin yaşandığını anlatan Toprak, ?Diyarbakır'da çevre yolu yoktu, çevre yolu yapıldı. Köprü, alt ve üst geçitler yoktu bakıyorsunuz onlar oluyor. Biraz sabırlı ama talepkar olmak lazım. Olumlu olan her bir konuya da katkı sağlamak lazım. Sizler ekonominin ve gelirin temel taşlarısınız. Sizler çalışıyorsanız, o lokomotif arkadaki vagonları da çekip olumlu bir noktaya götürecektir. Devamlı ileriyi görünüz.? dedi.

İnanlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 47 yıldır inşaat sektöründe yer alan firma olarak bugüne kadar 219'u İstanbul, 1'i de Antalya'da olmak üzere 220 projeye imza attıklarını dile getirdi. Mimar Sinan İmar, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın da başkanı olduğunu anlatan İnan, vakıf hizmetleri kapsamında Erzincan'da yaptıkları yurdun ardından, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde de bir yurt yaptıklarını, Van'da da bir yurt yapacaklarını belirtti. İnşaatın ülkenin temel taşı olduğunu, inşaat sektörünün Türkiye'de hiç bir zaman kriz yaşamayacağına dikkati çeken İnan, Türkiye'de en sor krize girecek sektörün inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Son 10 yılda Türkiye'nin 3 kat büyüdüğünü, milli gelirin arttığını belirten İnan, ?Türkiye etrafındaki 40 ülkenin merkez ülkesi olmaya başladı. Türkiye tıpkı Osmanlı'da olduğu gibi dışarıda etkili olmaya başladı. Bunun 3 temel nedeni Türkiye'nin yurt dışında okulları, dizi ve filmleri ile inşaat yapan firmalarının olmasıdır. Dünyada Çin'den sonra hızla büyüyen 2. ülke Türkiye'dir.'' şeklinde konuştu.

DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Korkutata ise ülke ekonomisinin son 10 yılda dünyada hissedilir şekilde büyüdüğünü söyledi. İnşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini ifade eden Korkutata, inşaat sektörünün 400 farklı sektörle irtibatlı bir sektör olması nedeniyle bu sektördeki büyümenin ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığına işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber