'Alzheimer hastalığında iğne tedavisi yoktur'

Samsun Medical Park Tıp Merkezi nöroloji uzmanı Dr. Muammer Gündoğdu, bazı basın ve yayın organlarında çıkan alzheimer hastalığının iğne ile tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündoğdu bazı televizyon kanallarında alzheimer tip demans hastalığının tedavisinin bulunduğu, ilerlemiş olgularda bile tamamen iyileşmenin sağlanabileceği haberlerinin yapıldığını söyledi.

Dr. Muammer Gündoğdu alzheimer hastalığında iğne tedavisi yönteminin olmadığını, iddiaların bilimsel dayanaktan yoksun olduğunu, kimsenin sonu hayal kırıklığına dönüşecek bir umuda kapılmaması ve ekonomik olarak da yıpranmaması gerektiğini ifade etti.

Gündoğdu bu haberlerden sonra bazı hasta yakınlarının kendisini aradığını ve konu hakkında bilgi almak istediklerini, bir tedavi yöntemi varsa kendilerinin de hastalarını tedavi ettirmek istediklerini ve hasta yakınlarının umutlandıklarını belirtti. Yapılan haberler ve alzheimer tip demans hastalığı hakkında bilgi veren nöroloji doktoru Gündoğdu, ?Böyle bir tedavi yöntemi kesinlikle olmayıp, bilimsel dayanaktan yoksundur. Kimse sonu hayal kırıklığına dönüşecek bir umuda kapılmasın ve ekonomik olarak da yıpranmasın. Alzheimer hastalığının kesin tedavisi yoktur. Sadece hastalığın belirtilerini azaltabilen, erken evrelerde durdurabilen yaşam kalitesini kısmen düzeltebilen tedavi seçenekleri vardır. İlerleyici ve genellikle evde bakımı gerektiren bir hastalık olduğundan hastaya bakan yakınları ya da bakıcıların, sevecen ve sabırlı olması zorunludur. Ancak sürekli unutan, aynı şeyleri tekrarlayan, öğrenme ve algılamada güçlük çeken, günlük işlerini yapamayan, hatta beslenme tuvalet-temizlik gereksiniminde bile çocuk gibi yardıma muhtaç bir hastaya sürekli bakmak çok zordur.? dedi.

Basın ve yayın organlarında çıkan sağlık haberleri hakkında uyarılarda bulunan Muammer Gündoğdu, ?Hasta yakınları, denize düşen yılana sarılır örneği, alternatif tıp yöntemlerine ya da magazinsel haberlere yönelmektedir. Biz bilimsel tedavi dışında başka yöntemlerin yararsız olduğunu söylüyoruz. Başta unutkanlık olmak üzere zihinsel ve davranış değişikliği fark ettiğiniz bir yakınınız varsa hemen bir nöroloji uzmanına başvurmanızı öneriyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber