8 yılda Malatya'ya 10 baraj yapıldı

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 2003-2011 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilde 510 milyon TL'lik yatırımıyla 24 taşkın koruma tesisi ve 10 barajın tamamlandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, Malatya'daki su kaynaklarının etkin kullanılması, toprakların daha verimli hale getirilmesi için özverili bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bu kapsamda önemli projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti: ?Bakanlık son 10 yılda Malatya için çok çalıştı. 3 bin 120 dekarlık tarım arazisini sulayan Hekimhan ilçesindeki Güzelyurt Barajı inşa edilmiş. Sulama kanalları yapılmış. 320 dekarlık alana su götüren Arapgir Barajı yine tamamlanarak sulamada kullanılmaya başlandı. 8 bin 230 dekar bölgede kuraklığa çare olan Darende-Sofular Barajı da tamamlandı. Bin 712 metrede açılan 11 adet YAS su sondajı kuyusu yapıldı. 193 bin 90 dekar tarım arazisi sulayan ve yerleşim biriminin taşkınlardan korunmasını sağlayan dere yatağı ıslah ve temizlik çalışmalarımız bitirildi. 1969 yılında açılan Sürgü Barajı'nın vana yenilemesi halledildi. Akçadağ sulaması ana kanalının 3 bin 550 metrelik bölümü yenilendi. 330 bin TL'ye mal olan Boztepe Barajı ve Çat Projesi, Derme ve Çerkez Yazı Sulama Tesisi bitirildi. Bir şehir için su demek can demektir. Malatya sularıyla, doğasıyla dost bir il olarak canlanmaya devam edecek.?

Darende ilçesi Gökpınar Sulama Projesi'nin de yüzde 77 oranında tamamlandığını aktaran Çalık, ?58 bin 790 dekar arazinin kapalı borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan proje büyük oranda tamamlandı. Projede toplulaştırma uygulaması devam ediyor.? dedi.

Kapıkaya Barajı'nın inşaatının tamamlandığını, sulama kanalı inşaatının ise 7 milyon TL'lik ödenekle devam ettiğini ifade eden Çalık, Doğanşehir ilçesi Söğüt Göleti projesinde gövde ikmali ve sulama şebekesi inşaatının bir milyon 250 bin TL'lik ödenekle sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber