Bitlis'te kentsel dönüşüm 200 dairenin yıkımıyla başladı

Bitlis Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca yürütülen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında, Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki binaların yıkımına başlandı. Yıkılacak 20 blok halindeki 200 dairenin yerine TOKİ tarafından bin 500 konut yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 20 blok binanın yıkımına başladıklarını kaydederek, bu bloklarda yaklaşık 200 dairenin bulunduğunu ifade etti. Başkan Alaydın şöyle konuştu: ?Yıkım aşamasında gördüğümüz şey kentsel dönüşümün ne kadar doğru olduğudur. Bu binalarda beton tamamen bitmiş. Binaların mukavemeti kalmamış. Biz vatandaşı çöp evlerden kurtaracağız. Beton mukavemetini görmek için örnekler aldık. Ama ilk sonuçlar yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. 10 dairelik bir bloğu yaklaşık 30 dakikada yerle bir ettik.

Yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından yeni binalar yapacağını anlatan Başkan Alaydın şu bilgileri verdi: Toplam bin 500 bina yapılacak. Ama ilk etapda 400 konut inşa edilecek. Yeni binalar hem depreme dayanıklı hem de şehircilik bakımından daha çağdaş ve modern binalar olacak. Binaların temelini bahara doğru atıp yıl sonuna kadar da bitirmeyi planlıyoruz."

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Veysel Yurdakul ise, Bitlis'te kentsel dönüşüm çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Estetik, mimari ve fonksiyonel bakımdan, insanların yaşayabileceği alanlar için kentsel dönüşümün şart olduğunu vurgulayan Yurdakul, "Gerçekten eksik, testler bakımından eksik ve zayıf binalar. Ben bugün burada TOKİ yetkililerini, belediyemizi kutluyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber