Uyuşturucu önleme seminerleriyle öğrenciler bilgilendiriliyor

Kaharamanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, öğrencileri uyuşturucu maddelere karşı bilgilendiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Destek Programı (SODES) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞKA)'nın desteği ile Yükselen Nesiller Projesi kapsamında Kaharamanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Uyuşturucu ve Madde bağımlılığı önleme seminerleriyle öğrencileri bilgilendiriyor. 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde il genelideki lise öğrencileri ve ilk öğretim velillerine yönelik düzenlenecek olan seminerlerde 10 bin kişinin uyuşturucu maddelere karşı biliçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünde görevli Baş Polis Memuru Emsal Toprak ve Polis Memuru Abdulmuttalip Oran, Kahramanmaraş İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı ve uyuşturucuya karşı korunmanın yollarını anlattı.

Uyuşturucuyla mücadelede talebin azaltılması gerektiğini vurgulayan Emsal Toprak son yıllarda uyuşturucuya talebin arttığını söyledi. Madde bağımlılığının arkadaşlar aracılığı ile başladığını belirten Toprak,

"Madde bağımlılığı sorunun en temel nedeni yüzde 34 gibi yüksek bir oranla kötü arkadaş çevresi. Bağımlılara sorduğumuzda ilk defa bu tuzağa arkadaşlarının teşviki ile düşürüldüklerini beyan ediyorlar." dedi.

Gençlerin 'bir kereden bir şey olmaz' anlayışı içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Toprak "Büyük şehirlerde ve üniversite kampüslerinde uyuşturucu madde ticaretini bir kazanç kapısı haline getiren terör örgütleri tarafından gençlerimiz kandırılarak bu tuzaklara düşürülmektedir. Daha sonra bu gençler, bu günün bağımlısı, yarının satıcısı ve en nihayetinde terörist eylemci olarak karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

Çocuğunun süt parasıyla uyuşturucu madde alan bağımlıların olduğuna değinen Toprak, uyuşturucu maddelerin insanların özgürlüğünü elinden alarak, medeni cesaretini ve öz güvenini kaybettirdiğini aktardı.

Halk arasında uyuşturucu maddeler için 'ottur, zararı yoktur' gibi asılsız sözler kullanıldığını belirten Toprak sözlerine şöyle devam etti: "Bize göre ottur ama günahı çoktur diyoruz. Çünkü her türlü uyuşturucu maddenin temelinde ot bulunuyor. Tamamıyla beyni zehirliyor. Demans, Parkinson, Şizofren, Deliryum, Bunama gibi sinir ve ruh hastalıklarına sebep oluyor. Bu tür maddeler insanların kas sistemini de deforme ediyor. Yer yüzünde insanın kendine yaptığı kötülüklerin daha fazlasını hiç kimse yapamaz. Bir kişinin kendisine yapabileceği en büyük kötülük ise bu tür maddeleri bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle kullanmasıdır."

SANAL REKLAM YAPILIYOR

"İnsanları bilmeden uyuşturucu maddelerin sanal reklamını yapıyor" diyen Toprak, "Özellikle ulusal basında aşırı dozda madde kullanarak hayatını kaybeden gençlerimiz hakkında 'altın vuruş yaptı', ifadesi kullanılıyor. Bu tür yanlış iafadeler uyuşturucu maddeleri cazip hale getirmek için yapılan sanal bir reklamdır. Bu ifadenin doğrusu aşırı dozda madde kullanarak ölümdür." dedi.

Madde bağımlılığının bulaşıcı bir hastalık gibi yayıldığını da sözlerine ekleyen Toprak, "İstanbul'da 2006 yılında madde bağımlıları arasında yapılan bir ankette, bir madde bağımlısının dört kişiyi daha madde bağımlısı yaptığı tespit edildi. Türkiye genelinde 172 gencimiz, ilimizde ise iki yıl içerisinde dört gencimiz aşırı dozda eroin enjekte ederek hayatını kaybetti." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber