Ermeni konferansı: Başbakan dahil 17 kişi hakkında suç duyurusu

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukukçular Birliği Derneği, tartışmalı Ermeni konferansını düzenleyenler ile yargı sürecine ilişkin açıklama yapanların da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Hukukçular Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz, beraberindeki avukatlarla birlikte suç duyurusu dilekçesini Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararına rağmen konferansın düzenlenmesinin 'tam bir hukuk katli'' anlamına geldiğini öne süren Kerinçsiz, ''şimdi de cezai yargı sürecini başlattık'' dedi.''Hukuk, bağımsız yargının en fazla saldıran kişilere gerekli olacağı kanaatindeyiz'' diyen Kerinçsiz, düşüncenin engellenmesinden yana olmadıklarını söyledi.Kerinçsiz, yargı süreci devam ederken açıklamalarda bulunmak ve konferansı düzenlemek gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan isimleri şöyle sıraladı:

Açıklama yapanlar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül,

Devlet Bakanı Ali Babacan,

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Azrak

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in sözcüsü Christina Nagy,

Düzenleyenler:
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu,

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal,

Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Uğur,

Hazırlık Komitesi üyeleri:
Prof. Dr. Ethem Elden,

Prof. Dr. Murat Belge,

Doç. Dr. Halil Berktay,

Prof. Dr. Selim Deringil,

Doç. Dr. Cemil Koçak,

Prof. Dr. Nükhet Sirman

Yrd. Doç. Dr. Akşin Somel,

Yargı kararını yerine getirmedikleri iddiasıyla:
İstanbul Valisi Muammer Güler

Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah haklarında suç duyurusunda bulunuldu.Kerinçsiz, bu toplantının bilimsel olmadığını savunarak, ''Ermeni iddialarının bir devlet üniversitesinden tanınmasına karşıyız. Bir düğün salonunda istedikleri gibi tartışsınlar. Devlet üniversitelerini bu işe alet etmesinler'' diye konuştu.Kerinçsiz, bu müdahaleyi kaba güçle yapmadıklarını, sadece dava açma hakkını kullandıklarını ifade etti.İstanbul Üniversitesi'nin 2006 yılının mart ayında Ermeni Konferansı düzenleyeceğini de hatırlatan Kerinçsiz, bu konferansa tüm taraflar çağrılacağı için karşı olmadıklarını söyledi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber