Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kurban satış yerlerine ilaçlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilaçlama ekibi oluşturdu. 26 araç ile 200 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında da başlatılan ilaçlama çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdürecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için bayram öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarına bayramdan sonra da devam edecek. Herhangi bir hastalık etmenine meydan verilmemesi için oluşturulan kadro ile kurban satışı ve kesimi yapılan alanlar sürekli ilaçlanacak. Ankara'nın tüm ilçelerinde yapılan dezenfeksiyon ve kara sinek ilaçlama çalışmalarıyla hastalık riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Başkent'in tüm ilçelerinde önceden belirlenen kurban kesim alanlarında sağlıklı ortamlar sağlanması amacıyla bayram öncesinde yaptığı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarına bayram sonuna kadar devam edecek.

Başkent'te yıl boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, sürdürdüğü çalışmalara Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. İlaçlama, kurban artıklarının bölgeden temizlenip, halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek hale gelinceye kadar devam edecek. Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ankara'nın mücavir alanlarını 5 bölgeye ayırdığı çalışmalarda her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor. Sonbahar ve kış boyunca da devam edecek ilaçlama ile kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber