Başkan Yaşar'dan pazarcılara nezaket uyarısı

Pazarcı esnafı ile bir araya gelen Yenimahalle Başkanı Fethi Yaşar, pazarcılığın bitmemesi için büyük gayret gösterdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar, "Ben elimden geleni yapıyorum ama siz de satış yaparken en azından hıyar demeyin de salatalık deyin." uyarısında bulundu.

Şentepe'deki vatandaşlarla bir araya gelen Yaşar, pazarcıların sorunlarını dinledi. Bölgedeki pazar alanlarında iyileştirmeye gidileceğini ve bu çalışmalarla pazarcıların gelirlerinin en az yüzde 30 artış göstereceğini anlatan Yaşar, esnaftan bunun karşılığında 'nezaket' istedi.

Yenimahalle Pazar Alanı'na yapılacak bina ile pazar anlayışının değişeceğini vurgulayan Yaşar, şöyle konuştu: "Pazarcıları yaşatmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Tüketicinin de üreticinin de pazarları yaşatması gerekiyor. Pazar yerinin yakınlarındaki süpermarketlerde yaptığım incelemelerde pazar günleri marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının düşürüldüğünü gördüm. Şimdilerde yıkımı yapılan Yenimahalle Pazar Alanı'nda en geç önümüzdeki sene tamamlanacak yapıyla pazaryeri anlayışını da değiştireceğiz. Alışveriş merkezi gibi bir pazar alanı yapacağız. Otoparkı, spor salonu ve kafeteryası olan bir yapının içerisinde pazaryeri oluşturacağız. Ancak bu değişime pazarcıların da ayak uydurması gerekiyor. Süpermarketlerdeki sunumu pazarcıların da yapması gerekiyor. Pazarcı ürününü satarken kıyafetiyle, tıraşıyla konuşmasıyla müşterisine güven vermeli. Bunun yanı sıra büyük oranda kadın olan pazar müşterisi nezaket de bekliyor. Esnafın daha kibar ve saygılı olması gerekiyor. Pazarcı bunları yaptığında gelirini en az yüzde 30 artırır. Ben elimden geleni yapıyorum siz de en azından satış yaparken hıyar demeyin de salatalık deyin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber