Demirel: Kapıdan alışverişlerde sözleşme tarihine dikkat edin

Zonguldak Ereğli Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı İsmail Demirel, kendilerine son zamanlarda en çok banka kart ücretleri ve kredi dosya masrafları konusunda başvurusu yapıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel, vatandaşlara kapıdan alışverişlerde imzaladıkları sözleşmenin tarihine dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

Dernekteki görevinin yanında aynı zamanda Kaymakamlık Tüketici Hakları Koruma Hakem Kurulu üyesi olan İsmail Demirel, vatandaşları banka kartı ücretleri ve dosya masrafları konusunda uyardı.

Demirel, kapıdan yapılan alışverişlerde vatandaşların sözleşmeleri imzalamadan önce sözleşme tarihlerine mutlaka bakmaları gerektiğini söyledi. Bazı satıcıların sözleşme tarihini bir ay önceden yaparak alıcıları zor durumda bıraktığını kaydeden Demirel, kapıdan yapılan alışverişlerde alınan hizmetin beğenilmemesi durumunda geri iade imkanlarının da olduğunu kaydetti.

Ereğli'de şikayetlerin kart ücretleri ile bankaların kredilerde aldıkları dosya ve işlem masrafları üzerinde yoğunluştığını bildiren Demirel, şunları kaydetti: "Geçen ay içerisinde elektrik faturalarında gelen kaçak kullanım bedeli ile ilgili şikâyetler geldi. Yıl bazında ortalama arızalı telefonlar, elektronik cihazlar özellikle Çin'den gelen ucuz ve sahte telefonlar bizim çok yoğun bir şekilde aldığımız şikâyetler arasında yer alıyor. Kapıdan yapılan alış verişlerde de vatandaşımız çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Vatandaşlarımız ellerinden geldiği kadarıyla kapıdan alışveriş yapmasınlar. Eğer yapıyorlarsa da mutlaka imzalattırılan sözleşmenin tarihini kontrol etsinler. Bazı satıcılar sözleşme tarihini bir ay önceden artarak alıcıyı sıkıntıya sokabiliyor. Şunu da unutmasınlar ki kapıdan yapılan alışverişlerde alınan malzemeler beğenilmediği takdirde geri verilebiliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber