Bursa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet'in 89. yıl dönümü, Bursa'da düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7'den 70'e yüzlerce Bursalının katıldığı kutlama programında vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı kutlamalara, yüzlerce vatandaş ellerinde bayramlarla katıldı.

Bursa'da dün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün Heykel valilik binasında tebriklerin kabulüyle devam etti. Kutlamalar, Bakan Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç'ün tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Heykel valilik binasında düzenlenen kutlamalara annesi ile katılan engelli Can Ahmet Vural da protokol üyelerinin bayramını kutladı.

Valilikteki programın ardından kutlamalar kapsamında Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç ve Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ın halkı selamlaması ile devam etti.

Atatürk Caddesi'ndeki kutlamalarda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Şahabettin Harput, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlattı.

Vali Harput, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesini istemeyenlerin her zaman olduğunu ve bugün de olacağını belirterek, ?Bu güçler, her seferinde farklı senaryolarla yüce milletimizi zaafa uğratmak ve onun evlatlarını birbirine düşürmek için akla hayale gelmeyen oyun ve planlar sahneye koymaktadır. Bugün bu rol, PKK terör örgütüne verildi. Adı geçen terör örgütü, bugün akla hayale gelmeyecek vahşi ve caniyane eylemlerle asker, polis, öğretmen, imam, resmi ve sivil demeden yapmakta olduğu katliamlarla kamu araç tesis binalarına dönük eylemlerle hem devletimize, hem milletimize savaş açmıştır. Terör örgütünün niyetini ve arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu oyun inşallah bozulacaktır. Hain odakların karanlık niyetleri kursaklarında kalacaktır.? şeklinde konuştu.

CADDELER BAYRAKLARLA DONANDI

Vali Şahabettin Harput'un konuşmasının ardından, ülkenin dört bir yanından halk oyunları gösterileri sunuldu. Şiirlerin okunup, çeşitli gösterilerin sunulduğu kutlamalarda vatandaşlar 7'den 70'e ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile kutlama alanını doldurup törenleri izledi.

Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinin şiirler okuması ile devam eden kutlamalar, Yıldırım Belediyesi halk oyunları, Nilüfer Belediyesi halk oyunları, vals gösterisi ve kılıç kalkan ekipleri gösterileri ile devam etti. Protokol üyelerinin ve vatandaşların alkışlarla destek verdiği gösteriler kutlamalara renk kattı. Ellerindeki bayrakları ile Atatürk Caddesi'ndeki kutlama alanını dolduran yüzlerce Bursalı vatandaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı doyasıya yaşadı. 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu kutlamalar, yapılan renkli tören geçişi ile son buldu. Özellikle TSK personeli ve polislere, geçiş esnasında vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Bazı vatandaşlar ise töreni cep telefonları ile kaydetmeye çalıştı.

KUTLAMALARDAN HEYECANLANDI

Törenler esnasında baygınlık geçiren Sevil isimli bir bayan ise Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tören sırasında aniden rahatsızlanan bayana ilk müdahale, olay yerinde bulunan ambulansta yapıldı. İlk müdahalesinin ardından ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bayanın durumunun iyi olduğu belirtildi. Sevil isimli bayanın babası ise aniden başının döndüğünü belirtti.

BURSA CADDELERİNDE 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla programın ardından gerçekleştirilen ?Cumhuriyet Yürüyüşü' ise renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe; Bakan Faruk Çelik'in yanı sıra Vali Şahabettin Harput, Tuğgeneral Ümit Yılmaz, kurumlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Çelik ve Vali Harput'un yanı sıra ellerine bayrak alan vatandaşlar ve öğrenciler, Atatürk Caddesi'nde başladıkları yürüyüş kapsamında İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Zafer Plaza önüne kadar geldi.

Bakan Faruk Çelik ve Vali Harput da başta olmak üzere, ellerine aldıkları bayraklarla yürüyüşe katılan protokol üyeleri, vatandaşlara el sallayarak herkesin bayramını kutladı. Vatandaşlar ise alkışlarla bayrama destek verdi. Bakan Çelik, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, kendilerini de yürüyüşe davet etti. Yürüyüş esnasında öğrenciler ve vatandaşlar ise ?Mustafa Kemal'in askerleriz', ?Ne mutlu Türküm diyene' gibi sloganlarla kutlamalara renk kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber