Korkut: İnsanımızı beton yığınlarından kurtaracağız

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, insanları ve şehri beton yığınına hapsetmekten kurtarmak için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Korkut, 'Tarihi Üç Kümbetler Cazibe Merkezi' projesi kapsamında, Tebrizkapı semtinde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına katıldı. Başkan Korkut, operatör koltuğuna oturduğu iş makinesiyle, eski binaların yıkımını gerçekleştirdi. Daha sonra devam eden çalışmalar kapsamında istimlâk edilen 20 ev iş makineleri tarafından yıkıldı.

Yaz mevsimi içerisinde 600 ev ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Korkut, Saltuklular dönemine ait üç kümbetin bulunduğu alandaki kamulaştırma çalışmalarının büyük kısmını sonuçlandırıldığını ifade etti.

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi kamulaştırma çalışmalarının birinci etabının söz konusu yıkımlarla sona erdiğini aktaran Korkut, "Birinci etapta 330 binanın kamulaştırması biterek yıkım çalışmalarına başlandı. Bazı binaların kamulaştırmasıyla ilgili hukuki problem devam ediyor." dedi.

İkinci itap kamulaştırma çalışmalarının kış mevsimi boyunca devam edeceğini hatırlatan Korkut, toplamda 150 dönüm alan üzerinde site tarzında modern bir şehir inşa edeceklerini ve bunun da şehrin görselliğine zenginlik kazandıracağına vurgu yaptı.

"Belediye bütçesinden 80 milyon lira bu kapsamda şehir ekonomisine kazandırıldı." diyen Korkut, "Vatandaş mağdur edilmedi. Halkımız niteliksiz binalardan çıkartılarak, sağlıklı, modern binalara taşındı. Hedefimiz; insanımızı ve şehri beton yığınına hapsetmemek. Otoparkların yer altında olduğu, yeşil alanların, çocuk oyun parklarının çoğunlukta bulunduğu sosyal ve sportif yaşam alanlarıyla modern, çağdaş site tarzı 3 bin konutlu bir yapılaşma gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber