Erdoğan: Milli menfaatlerimize halel getirildiği iddiası siyasi karalamadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2005 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB sürecinde milli menfaatlere halel getirildiği yorumlarının boş iddiadan ve siyasi karalamadan öte bir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, "Daha önce AB müktesebatına ve ulusal programa imza koyanların, bugün bu yolculuğu veya bu programı veya bu müktesebatı, altında imzaları olduğu halde inkar etmelerini anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, girdikleri bu yolda attıkları adımların, Türkiye'nin kazancı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bugün, 3 yıl öncesine göre demokraside, ekonomide, uluslararası siyasette aldığı mesafeyi, Allah aşkına, gören hangi göz inkar edebilir? Nereden nerelere geldik" diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti olduğunu herkesin bilmesini ve anlamasını isteyen Erdoğan, "Türkiye'nin, Türk Milleti'nin menfaatlerinden başka hiçbir önceliği olamaz. Ülkemizin ve milletimizin hukuku, bizim için mukaddes emanettir. Bu hukuku korumak, bizim boynumuzun borcudur" dedi.

"Müzakere Çerçeve Belgesi'nin 2. maddesinde, müzakerelerin ortak hedefinin katılım, yani tam üyelik olduğu, açık bir şekilde ifade edilmiştir" diyen Erdoğan, "Burada, müzakerenin açık uçlu bir süreç olduğunun ifade edilmesi, 'müzakere kavramı'nın tabiatı gereğidir. Karşılıklı mutabakat sağlanmadan, 'Şu tarihte müzakereleri bitireceğiz' diyebilir misiz? Karşılıklı bir mutabakat oluşması lazım ki burada nokta konulabilsin" diye konuştu.

"Dik duruşumuz bir kez daha semeresini vermiş, duvar aşılmıştır" diye konuşan Erdoğan, "İnsanlığın ve barışın bekası için aklıselim, önyargılara galip gelmiştir. AB üyeliği, Türkiye'nin menfaatlerinin bir gereğidir. Bizim idealimiz, demokratik, özgür ve ileri ülkeler arasında yer alan bir Türkiye'dir. AB, bu ideale ulaşmamızı sağlayacak en uygun güzergahtır" dedi.

Erdoğan, milletvekillerine, "Millet iradesinin tecelli ettiği şu çatı altında, Türkiye'nin çehresini değiştiren kararlara imza atıyorsunuz ve bu imzanıza da sahip çıkacaksınız" diye seslendi.

Uyum yasalarının uygulanmasını bir "zihniyet değişimi" olarak nitelendiren Erdoğan, bu zihniyet değişiminin halka anlatılması için milletvekillerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bu olumlu sürecin önüne geçmek isteyenler olabileceğini de ifade eden Erdoğan, Türkiye'deki bazı marjinal grupların, 'bu gidişin önüne nasıl geçebiliriz' diye gayret edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber