Beyaz Zarf uygulaması sayesinde 84 yaşında aylık bağlandı

SGK Manisa İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında imzalanan protokol gereği başlatılan "Beyaz Zarf" uygulaması, meyvelerini vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salihli ilçesinde oturan ve 2003 yılında eşi vefat eden 84 yaşındaki Zeynep Şener'e aylık bağlandı. SGK Salihli İlçe Müdürü Aynur Ölgün, Tekelioğlu köyünde yaşayan Şener'i evinde ziyaret ederek, emekli maaşının başlandığına dair belgeyi verdi.

Müdür Ölgün, Şener'in vefat eden eşi Mustafa Kemal Şener'in, Tekelioğlu'nda 1977 yılında muhtar seçilmesi sebebiyle Bağ-Kur'a müracaat ettiğini, 1983'te bu görevden ayrılınca sigortalılığının sonlandırıldığını söyledi. Salihli SGK Müdürlüğü'nde bulunan 19 bin 920 adet 4/B Bağ-Kur dosyasının 9 bin 800 tanesinin kayıt güncellemesinin tamamlandığını bildiren Ölgün, ?Bunlar arasında bulunan Şener'e ait dosyada, 6 Ocak 2003'te sigortalının vefatı üzerine ölüm aylığı bağlanması gerektiği halde hak sahiplerinin müracaat etmemesi nedeniyle bağlanmadığının tespiti sonucunda hak sahiplerine ulaşıldı. Zeynep Şener ve kızı Leyla Şener'e (57), 5510 sayılı kanun kapsamında, zamanaşımı dikkate alınarak 2 Kasım 2012'deki müracaatlarına istinaden aynı gün ölüm aylığı bağlama işlemi yapıldı. Ailenin evine gelerek, Zeynep Şener ve kızına aylık bağlandığını bildirdik. Ayrıca 1 Ekim 2008'den sonra almaları gereken toptan ödeme tutarlarını da kendilerine verdik ve mutluluklarına ortak olduk.? dedi.

SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı da kurum olarak Beyaz Zarf uygulamasını önemsediklerini söyledi. Sigortalıları emekliliği gelmeden 6 ay önce tespit eden programın İl Müdürlüğü tarafından hazırlandığını hatırlatan Saygı, ?Günbegün emekliliği gelenlerin dosyalarını inceliyoruz. Bütün Sosyal Güvenlik merkezlerimizde yapılan bu çalışmalar esnasında Salihli'den gelen habere biz de çok sevindik. Şaşırtıcı olan bir husus daha var ki o da şu: Salihli Müdürlüğümüz'deki arkadaşlarımız, konuyla ilgili bilgi vermek için vatandaşımızın evine gittiklerinde Zeynep Şener'in, zihinsel engelli kızı Leyla'nın yaklaşık bir aydır her sabah kalktığında, ?Salihli'den memurlar gelecek, bana maaş bağladıklarını söyleyecekler.' diye rüyasında gördüklerini anlatmasıdır. Bu bizi ve arkadaşlarımızı derinden etkilemiştir. Arkadaşlarımız, sigortalımızın rüyasını gerçeğe dönüştürerek mutluluğumuzu ve çalışma şevkimizi arttırmıştır. Fedakârca çalışan ve vatandaşın mağduriyetini gideren personelimize teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

İl Müdürü Saygı, bütün Sosyal Güvenlik merkezlerinde bu tür dosya taramalarına hız verildiğini, bugüne kadar aylık bağlanması gerektiği halde müracaat olmaması sebebiyle bağlanamayan veya hak edecek olan sigortalıların mağduriyetinin Beyaz Zarf uygulamasıyla giderilmeye çalışılacağını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber