Yüksekovalı öğrencilerden terör örgütüne tepki: Camsız sınıfta eğitime devam

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde defalarca molotof bombası atılarak kundaklanan Atatürk Lisesi'nin öğrencileri, tüm zorluklara rağmen okullarında eğitimlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırık camlı sınıflarda ders gören öğrenciler, soğuktan olumsuz etkilendiklerini belirterek, bir an önce okullarının eğitime uygun hale getirilmesini istedi.

İlçenin Kuruköy yolu üzerinde bulunan 2 katlı ve 11 derslikli Atatürk Lisesi, defalarca kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin molotof bombalı saldırısına uğramıştı. Saldırganların gece saatlerinde aracını da tahrip etmesi üzerine okul müdürü Ubeyt Duman istifa kararı aldı. Ardından okul yönetiminin de istifa dilekçelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunmaları ile öğrenciler ayağa kalktı. Lise öğrencileri, okullarına yapılan saldırıları ve müdürlerinin aracının yakılmasını protesto etti.

Öğrencilerinden Aysel Kaya, "Atatürk Lisesi'nde okuyoruz ama okuma sebeplerimizden dolayı gerçekten çok sıkıntı yaşıyoruz. Sabah derse geldiğimizde camlarımız kırık olduğu için kalorifer yanıyor ama gerçekten çok üşüyoruz. Biz buraya eğitim almaya geldik, soğuk olduğu halde eğitimimize devam etme kararlılığındayız. Okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımızın istifa etmesini istemiyoruz. Yani biz müdürsüz ve müdür yardımcısız okul istemiyoruz. Sesimizi yetkililere duyuruyoruz lütfen bir an önce elinden gelenleri yapsınlar."

Esma Kurt adlı öğrenci ise şöyle konuştu: "Bilindiği üzere defalarca okulumuza baskın yapıldı ve müdür beyin arabası yakıldı. Bunun üzerine hocalarımız çok zorlandı, biz zorlandık öğrenci olarak. Birçok hocamız ve müdürümüz istifa etmişti. Yani bizim yaptığımız oturma eyleminden sonra geri döndü, bizi kırmadı. Okulda camlar yok elektrikler yok, zor şartlar altında okula geliyoruz. Kaloriferler yanıyor ama camlar olmadığı için özellikle arka taraflarda çok kötü soğuk rüzgâr esiyor, çok zorlanıyoruz. Arkadaşlarımızın çoğu hastalanmış durumda ve özellikle okuldan kaydını alan arkadaşlarımız çok oluyor. Eğitim çok zor burada, bunların hepsinin giderilmesini istiyoruz. İlk başta camlar sonra da elektriklerin yapılmasını istiyoruz. Müdürümüzün geri dönmesi ile her şeyin düzeleceğini umuyorum inşallah. Daha iyi şartlarda, daha iyi bir şekilde eğitimimizi sürdürürüz. Bunun için bize çok görev düşüyor, biz de elimizden geleni yapacağız. İlk başta öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizi zor durumda bırakmadılar, gitmediler. Müdür beye tekrar teşekkür ediyoruz, bizi yalnız bırakmadığı için."

Çoğu konularda geri kaldıklarını ve eksikliklerini telafi edemediklerini kaydeden Ferdi Çakmak ise "Maalesef, tüm okullarda sınavlar bitmişken, biz halen konulara daha girmemişiz, başlamamışız. Sadece günlük 5 ders işliyoruz, 6'ıncı dersimiz hava kararmasından dolayı gidiyor. Arkadaşlarımızdan bazıları dershaneye gidiyor. Orada gördüklerini gelip burada bize anlatıyor." diye konuştu.

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİN GAYRETLERİ KARŞISINDA İSTİFA KARARINDAN VAZGEÇTİ

Okulun müdür yardımcıları Sinan Erdem ve İsmail Bakır ise öğrencilerinin gayretleri karşısında istifa etmekten vazgeçip okula tekrar döndüklerini belirtti.

Dün oturma eylemi yapan öğrencilerinin haklı isteklerinin gerçekten kendilerini çok şaşırttığını ve duygulandırdığını belirten Sinan Erdem, "Okulumuzun basına yansıdığı gibi son 4 defadır kundaklanması, hırsızın girmesi kapıların kırılması, bırakın öğrencilerin rahat bir şekilde eğitim almasını, biz öğretmenler olarak da mesleğimizi gerektiği gibi icra edemez hale gelmiştik. Burada en büyük tepki müdürümüzün arabasının camının kırılması ile istifa etmesi akabinde bizim de bu gidişe bir dur demek adına veya yetkililerin bu okulda bu tarz olaylardan haberdar olması adına istifa etmemiz, öğrencilerimizin haklı isteklerini daha da tetiklemiş oldu." şeklinde konuştu.

Öğrencilerimiz gerçekten başarılı olmak ve çalışmak ve okumak istediklerini vurgulayan İsmail Bakır ise "Yüksekova'nın mevcut koşulları, bizim okulumuzun böyle kuytu bir yerde olması, saldırıları daha çok tetikliyor. Bu durumda da öğrenciler artık dayanamadı, biz de dayanamadık. 2 senedir sürekli bir şekilde olaylar oluyor. Kundaklama oluyor, yanma oluyor, hırsızlık olayları oluyor, bireysel saldılar oluyor. Dedik ki eğer biz öğrencilere ve buraya bir şey veremiyorsak, bu görevi devam ettirmenin hiç bir manası yok o yüzden istifa ettik. Öğrencilerimiz, bizi düşünerek, kendi geleceklerini düşünerek, böyle bir protesto yaptılar. Hem bizi duygulandırdılar hem şaşırttılar hem de sevindirdiler. Gerçekten okumaya istekli olduklarını ispatladılar, bunu herkese gösterdiler. Bu şekilde olunca biz de vermiş olduğumuz istifaları geri aldık. Bundan sonra da öyle umuyoruz ki hem yetkili kurumlar hem yetkili kişiler, bu okullara daha çok sahip çıkacaklar, bizi daha çok destekleyecekler. Biz de eğitim öğretime ara vermeden devam edeceğiz. Öğrencilerimize en güzel yerleri kazandırmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber