'Aile içi huzur için eşler arasında mutabakat şart'

Eğitimci yazar İsmail Kamit, aile içi huzurun devam etmesi için eşler arasında tam bir mutabakatın bulunması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından düzenlenen Aile Akademisi programına, yazar İsmail Kamit konuk oldu. Özel Rahime Batu Konferans Salonu'ndaki programda; yazar Kamit, katılımcılara, kaybolmaya yüz tutmuş aile değerlerinin önemini anlattı. Sunumunda, İslam dininde aileye verilen değer, eş seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) hadislerine yer veren Kamit, aile içi huzurun devam etmesi için eşler arasında tam bir mutabakatın bulunması gerektiğini söyledi.

Evliliğin; akıl, mantık ve muhakeme esasları üzerine kurulması gerektiğini dile getiren Kamit; anne babanın, güvenilen insanların ve tecrübe sahibi büyüklerin görüşünün alınmasıyla sağlam bir zemine oturtulabileceğini kaydetti. Evliliğe karar verirken acele edilmemesini öneren Kamit, bir ömür geçirilecek eşin seçiminde iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber