'Gökyüzünün Yarısı'nı anlattılar

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 'Gökyüzünün Yarısı' adlı proje, Isparta Valisi Memduh Oğuz'a tanıtıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SDÜ Sosyoloji Bölümü öğrencileri Gözde Büyüksamancı, Dilek Köse, Tuğba Aslan, Süleyman Aydemir, Nazlı Tuğçe Baytaroğlu ve Onat Tekeli tarafından Çünür Mahallesi kadınlarına yönelik yürütülen 'Gökyüzünün Yarısı' adlı proje, Vali Oğuz'a tanıtıldı.

Prof.Dr. Songül Sallangül, Arş.Gör. Ayşe Alican, Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç ve Çünürlü kadınlarla birlikte Vali Oğuz'u makamında ziyaret eden öğrenciler, projelerini anlatma imkanı buldu. Ağustos 2012 tarihinde başlayan projelerinin sonuçları hakkında açıklamada bulunan öğrenciler, "Bu projeyi kadınlarımızdaki farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla gerçekleştirdik. Çünür Mahallesi'nde ikamet eden kadınlara yönelik ilgili hocalarımız tarafından sosyal, hukuksal, siyasal alanlar başta olmak üzere her alanda eğitimler verildi" dedi.

Proje kapsamında kadınları ev ortamında kamusal alana çıkarttıklarını belirten Arş.Gör. Ayşe Alican, "Özellikle çalışmayan, sadece ev işleriyle uğraşan kadınlarımızı, kamusal alanda kendini çok fazla gösteremeyen kadınlarımızı kamu bürokrasisiyle tanıştırmak istedik. Bazı kadınlarımız başlarına herhangi bir iş geldiğinde nereye gideceklerini, hangi devlet dairesine gideceklerini bilmiyorlardı, bu bilinci oluşturmaya çalıştık" dedi.

Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Oğuz, "Burada öğrencilerimiz proje dahilinde kadına yönelik şiddet konusunda aydınlatıcı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyoruz. Bu konuda hiç tavizimiz yok. Eğer bir kadınımız şiddete maruz kalabileceğini anladığı anda bize haber verdiyse hemen anında ona koruma sağlıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte şu hanımların oluşturduğu ortam bir demet çiçek gibi, bu toplumsal hayatımızın süsü ve gücüdür. Sizleri tebrik ediyorum ve bu tür projelerin devamını diliyorum" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber