Eğitimcilerden zamlara simitli protesto

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyesi olan eğitimciler, son zamanlarda artarak devam eden temel tüketim maddelerine yapılan zamlara tepki amaçlı simitli eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemde eğitimcilerin açtığı "doğalgaz zammı yaktı, elektrik zammı çarptı" dövizi dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi hizmet binası önünde toplanan sendika üyesi eğitimcilerle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Mustafa Uğur, eylem sonunda eğitimcilerin karnını doyurması amacıyla simit dağıttı.

2012 yılının başından beri hükümetin temel harcamalardaki kalemlere sürekli zam yaptığını, bu durumun zaten zor şartlarda çalışan kamu çalışanlarını ve eğitimcileri olumsuz etkilediğini ifade eden Uğur şöyle konuştu ? ülke gelir kaynakları adil bir şekilde dağıtılmamakta , kötü ekonomik yönetim faturası her zaman olduğu gibi dar gelirli ve ülke memurları üzerine yüklenmektedir. 2010 yılında Sayın Başbakan referandum oylaması öncesi ülke memurlarımıza referandum da evet verilmesi halinde memurlara daha çok hak ve daha çok para sözü vermişti. Sözleri teminat kabul eden ülke memurlarının büyük bir çoğunluğu yaşam koşulları ve aldığı maaşların artacağı düşüncesi ile evet oyu kullanmıştı. Ancak işler başbakanın dediği gibi olmadı 2012 Toplu sözleşmelerde kırk naz ve bahane ile ülke memurlarına 2012 yılı için 4+4 zam yapılmıştı. Çıkmadık canda bir umut misali maaşlarının ve geçim şartlarının düzeleceğini bekleyen memurlarımız ve eğitimcilerimiz son on ayda yapılan ve otomatiğe bağlanan zam bombardımanı ile sürün pozisyonunun daimi üyeleri olmuşlardır. Son 10 ay içerisinde Doğalgaza %29. zam , elektriğe % 21 zam , mazota %13.50 , benzine %12 , Kömüre % 10 zam yaparak deyim yerinde ise tüm harcamalara zam yapmıştır. Memurlara gelince % 2- 3 zam oranlarını haklı ve isabetli zam oranları olarak gören hükümet , harcama kalemlerine gelince % 10 ile %30 arasında zam yapmada bir sakınca görmemektedir. 2013 yılında da zam düğmesine basılarak ( Motorlu Taşıt Vergileri, veraset ve intikal vergileri, Trafik Cezaları , Çevre Temizlik vergileri gibi eğitimcilerimizi ve memurlarımızı direk ilgilendiren kalemlere de yüzde on beşleri bulan zamları yapacağını açıklamıştır. Düz memura zamma gelince el frenini hep yanında taşıyan hükümet, tüketim maddeleri zammına gelince son sürat aracı tercih edebilmektedir. Lafın özü kısası , yapılan zamları kınıyor , kabul etmiyor ve yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber