Öldürülen imama vefa..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Sırakovancı Köyü'nde 17 Haziran gecesi camide yatsı namazını kıldırırken pompalı tüfekle açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Sırakovancı Camii imamı Nevzat Sarıtaş'ın ailesine, Perşembe Müftülüğü tarafından Fatsa İlçesi'nde dayalı döşeli bir daire alınarak hediye edildi.

Fatsa İlçesi'nde alınan dairenin anahtar ve tapu teslim törenine Perşembe Kaymakamı Uğur Turan, Perşembe Müftüsü Şaban Sadan ve müftülük personeli katıldı. Anahtar teslim töreninde ölen imam Nevzat Sarıtaş'ın babası Ahmet Sarıtaş, kayınbabası Nuri Özcan, eşi Zehra Sarıtaş, çocukları Yavuz Selim (12), Sümeyye (10), Kevser (9) ve Sevdenur (2) da hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Perşembe Müftüsü Şaban Sadan, Sarıtaş ailesine almış oldukları dairenin 1.5 kattan oluştuğunu belirterek, "Aile alt katı kiraya vermek suretiyle ayrıca bir gelir elde etmiş olacak. Evin tüm eşyaları yeni alındı. Daire parası imam hatip kardeşimin olayında basında çıkan haberler vasıtasıyla yurtdışından arayan, bizden hesap numarası isteyen kardeşlerimizin gönderdiği paralarla birikti. Bizlere yardımı olan herkese candan teşekkür ediyorum" dedi.

Perşembe Kaymakamı Uğur Turan ise, Sırakovancı Köyü Camii imamı Nevzat Sarıtaş'ın şehit edildiğini ifade ederek, "Nur içerisinde yatsın, mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yardımlaşmanın bol olduğu Ramazan ayında müftülük personelinin göstermiş olduğu dayanışma çok takdir edilecek bir hareket. Arkadaşlarımız daha önce de böyle güzel örnekler göstermiştir. Bu ilk değil, son da olmayacaktır. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, onlara eğitimlerinde de yardımcı olacağız. Bu dayanışmanın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na da denk gelmesi ayrı bir güzellik, örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Fatsa İlçesi'nde alınan dairenin anahtarını Kaymakam Turan ailenin en küçük çocuğu olan 2 yaşındaki Sevdenur'a verirken, dairenin tapusunu da Perşembe Müftüsü Şaban Sadan Nevzat Sarıtaş'ın eşi Zehra Sarıtaş'a teslim etti. Müftülük tarafından alınan dairenin değerinin içerisindeki eşyalarla birlikte 40 bin YTL olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber